ВІТАННЯ РЕКТОРА МИКОЛИ КИРИЧЕНКА ПЕРШОКУРСНИКАМ

ВІТАННЯ РЕКТОРА МИКОЛИ КИРИЧЕНКА ПЕРШОКУРСНИКАМ

Шановні викладачі, студенти, батьки! Дорогі першокурсники!

Щиро вітаю всіх вас з Днем знань та початком нового навчального року!

З початком кожного нового навчального року ми знову і знову ще більше переконуємося у важливості якісної освіти та цінності праці педагога.

Це другий навчальний рік, який ми розпочинаємо в умовах страшної і жорстокої війни росії проти України! Сьогодні 555 день з початку широкомасштабного вторгнення російської загарбницької армії на нашу землю і 555 день стійкості українського народу, мужності та героїзму захисту не лише нашої незалежності, але й захисту свободи і демократії у всьому світі!

Наш Університет не припиняв свою роботу в умовах широкомасштабної агресії ні на один день тому, що освітньо-науковий фронт – це також великий вклад у майбутню велику Перемогу! Саме освіта сформувала тих справжніх патріотів, які сьогодні мужньо захищають Україну і, дякуючи нашим славним Збройним Силам, ми маємо змогу жити і навчатися!

Ми всі сьогодні повинні добре усвідомити, що в нинішньому інформаційному та глобалізованому суспільстві головна економіка - це «економіка знань». Адже оволодіння новими знаннями і компетенціями є головним фактором зростання та розвитку всіх без виключення сфер діяльності сучасної людини. А це, відповідно, покладає на всіх нас - і тих, хто навчається і тих, хто навчає, велику відповідальність, яку ми, без сяких сумнівів, повинні виправдати.

Особливі вітання сьогодні нашим першокурсникам, для яких настав прекрасний час студенства, період інтелектуального і особистісного зростання, нових звершень та відкритів.

Дорогі першокурсники! Поступивши в наш ЗВО, ви зробили важливий вибір в своєму житті - ви стали студентами особливого навчального закладу – ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, який готує не лише менеджерів освіти, але й сучасних управлінців проєктами, управлінців персоналом, психологів, педагогів, спеціалістів державної служби тощо.

Але це не лише престиж - ви всі повинні добре усвідомлювати, що високий статус нашого ЗВО передбачає і високу відповідальність та, відповідно, напружену працю.

Сьогодні більшість із вас уперше переступить поріг студентської аудиторії, познайомиться з викладачами, відвідає перші заняття. Усе це буде суттєво відрізнятися від звичних шкільних занять і буде значно важче.

Але, я думаю, труднощі викличуть у вас лише здорове бажання подолати їх, перетворити все нове і важке в просте і зрозуміле. Попереду у вас роки напруженої праці, результати якої багато в чому будуть визначальними для вашого майбутнього. Ми готові передати вам всі наші уміння та досвід, закласти міцний фундамент знань для подальшого життя.

Упевнений, отримані знання допоможуть вам не тільки побудувати успішну кар’єру, але і внести свій посильний вклад в достойне майбутнє нашої держави.

Маю надію, що за час навчання в Університеті ви старанно досягнете максимальних результатів на обраному шляху, що, в свою чергу, дасть нам можливість гордитися вами, як випускниками.

Попереду на нас усіх чекає велика робота. Віримо, що спільними зусиллями ми зможемо реалізувати непрості завдання, що стоять сьогодні перед сучасною освітою.

У цей святковий день сердечно вітаю всіх здобувачів вищої освіти, професорсько-викладацький склад та всіх педагогічних працівників, батьків, зичу всім творчих успіхів, натхнення, щастя та здоров’я, здійснення найзаповітніших мрій.

Із святом, з Днем знань та з початком нового навчального року!

Слава Збройним Силам України!

Уперед до перемоги! Слава Україні!

З повагою ректор ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Микола Кириченко