ВИЗНАЧЕННЯ ПРІОРИТЕТІВ ТА ВЕКТОРУ РУХУ СИСТЕМИ КВАЛІФІКАЦІЙ

ВИЗНАЧЕННЯ ПРІОРИТЕТІВ ТА ВЕКТОРУ РУХУ СИСТЕМИ КВАЛІФІКАЦІЙ

16 листопада 2023 року науково-педагогічні працівники ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України на чолі з проректором з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталією Мурановою взяли участь у IV Міжнародному форумі «Людський капітал: навички для майбутнього», організованогоНаціональним агентством кваліфікацій спільно з партнерами.

Метою Форуму було сприяння інноваційному розвитку національної економіки та інтеграції України у загальноєвропейський простір; визначення пріоритетів та вектору руху системи кваліфікацій, спрямованих на забезпечення ринку праці сучасними навичками та компетентностями.

Трансляція відбувалася наYouTube каналі та у мережі Facebook.

До участі в панельних дискусіях було запрошено очільників Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Офісу Президента, Європейської Комісії, Європейського фонду освіти, Народних депутатів України, Федерацію роботодавців, Федерацію профспілок, українських та міжнародних експертів, представників українського бізнесу.

Форум об’єднав зусилля всіх зацікавлених сторін для якнайшвидшого відновлення України.

Програма форуму включала такі теми панельних дискусій: «Навички для майбутнього», «НРК. Єдиний кваліфікаційний простір», «Професійний стандарт – основа професійної кваліфікації», «Кваліфікації у секторі безпеки та оборони», а також було обговорено успішний старт визнання самоосвіти в Україні та кваліфікацію у сфері безпеки та оборони.

Форум відбудеться за підтримки проєкту Skills4Recovery, який реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, що діє за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

Перегляд Форуму можливий за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=FiZqnsJ6mrc

Більше інформації на сайті Форуму: http://surl.li/nhnbn