ЗАВІДУВАЧКОЮ ПСИХОЛОГІЇ ТА ОСОБИСТІСНОГО РОЗВИТКУ УМО ВІКТОРІЄЮ ВИНОГРАДОВОЮ ПРОВЕДЕНО СЕМІНАР ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ «ЯК ЗНАЙТИ ЖИТТЄВІ СИЛИ В УМОВАХ ВІЙНИ»

ЗАВІДУВАЧКОЮ ПСИХОЛОГІЇ ТА ОСОБИСТІСНОГО РОЗВИТКУ УМО ВІКТОРІЄЮ ВИНОГРАДОВОЮ ПРОВЕДЕНО СЕМІНАР ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ «ЯК ЗНАЙТИ ЖИТТЄВІ СИЛИ В УМОВАХ ВІЙНИ»

У зв’язку з війною рф проти України мільйони людей вимушені були покинути свої домівки та переїхати на більш безпечні території. Згідно з даними Міністерства соцiальної політики України станом на 08 грудня 2022 року на обліку внутрішньо переміщених осіб перебувають 4,9 млн громадян. Так у місті Києві зареєстровано понад 200 тисяч таких осіб. Ці люди потребують всебічної підтримки, у тому чисті соціально-психологічної. Наукова школа та освітній потенціал ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України дозволяють надавати таку підтримку на високому рівні.

У рамках Меморандуму про співпрацю Університетом менеджменту освіти з Оболонською районною організацією Товариства Червоного Хреста України в місті Києві науково-педагогічні працівники Навчально-наукового інституту менеджменту та психології 27 грудня 2022 року у приміщенні Оболонського громадського хабу Vcentri Hub було проведено семінар для внутрішньо переміщених осіб «Як знайти  життєві сили в умовах війни».

Головним спікером виступила Вікторія Виноградова, завідувач кафедри психології та особистісного розвитку ННІМП УМО, доктор психологічних наук, доцент, яка розкрила учасникам семінару структуру ресурсів особистості та запропонувала дієві й водночас прості способи їх поповнення у кризових ситуаціях. Захід був проведений в інтерактивній формі, всі могли задати питання та отримати професійні відповіді.

Ініціатором та головою оргкомітету заходу стала Ія Дегтярьова, професор кафедри публічного управління і проєктного менеджменту, доктор наук з державного управління, професор, яка починаючи з березня 2022 року є активним волонтером Оболонської районної організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві.

Голова Оболонської районної  організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві Алла Закревська подякувала колективу Університету менеджменту освіти за активну громадянську позицію, зокрема, Вікторії Виноградовій та Ії Дегтярьовій за надзвичайно цікавий та корисний захід.

УМО: Служимо народу України разом!