онлайн-зустріч, присвячена початку нового україно-австрійського проєкту за темою «Лідерство в кризових/воєнних умовах»

онлайн-зустріч, присвячена початку нового україно-австрійського проєкту за темою «Лідерство в кризових/воєнних умовах»

28 лютого 2023 року за ініціативи аташе з питань освіти Посольства Австрійської Республіки в Україні, Уповноваженого з питань освіти Міністерства освіти, науки та досліджень Австрії Домініка Айзенманна (Dominik Eisenmann) та OeAD (Австрійської служби міжнародної співпраці в галузі освіти і досліджень) відбулася онлайн-зустріч, присвячена початку нового україно-австрійського проєкту за темою «Лідерство в кризових/воєнних умовах», за участю ДЗВО «Університету менеджменту освіти» НАПН України, Одеської академії неперервної освіти, Вінницької академії безперервної освіти, Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, експерти з Австрії – Барбари Прайтлер (Barbara Hreitler), Міхаели Збурні (Michaela Sburni), Марії Маргінтер (Maria Marginter).

Зустріч пройшла у форматі круглого столу. Модератор зустрічі – Домінік Айзенманн презентував зміст нового проєкту, орієнтований на запити і потреби українських інституцій-учасників, його структуру, а також форми реалізації заходів, зокрема дистанційно, онлайн – 4 семінари, очно – 1 дводенний семінар на базі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Від експертів проєкту виступили: Барбара Прайтлер (Barbara Hreitler), авторка книги «На їхньому боці», яка розкрила бачення змістового компоненту проєкту щодо профілактики вигорання в умовах кризи, зміцнення особистісних ресурсів і мотивації співробітників; Міхаела Збурні (Michaela Sburni), яка висвітлила управлінську складову змісту проєкту та можливості австрійського досвіду на допомогу працівникам закладів освіти в умовах воєнного стану та складних внутрішніх особистісних станах.

У обговоренні змістових та організаційних компонентів проєкту взяли участь керівники всіх закладів-учасників. Від ДЗВО «Університет менеджменту освіти» виступили Наталія Муранова, проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зав’язків, завідувачі кафедр Центрального інституту післядипломної освіти Лариса Сергеєва, Ольга Просіна, Зоя Рябова.

У процесі обговорення учасники наголосили на новому контексті та генерації лідерства в освіті, важливості розвитку лідерства для майбутнього – повоєнної розбудови галузіосвіти та держави в цілому.

Проєкт викликав в учасників великий інтерес і бажання опанування нового досвіду з лідерства заради майбутнього.

Чекаємо старту і нових зустрічей за започаткованим проєктом!