ВІДБУЛИСЯ ЗБОРИ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ НАВЧАЛЬНО- НАУКОВОГО ІНСТИТУТУ МЕНЕДЖМЕНТУ ТА ПСИХОЛОГІЇ

ВІДБУЛИСЯ ЗБОРИ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ НАВЧАЛЬНО- НАУКОВОГО ІНСТИТУТУ МЕНЕДЖМЕНТУ ТА ПСИХОЛОГІЇ

31 січня 2022 року відбулися збори трудового колективуНавчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України. На порядку денному були питання: звіт директора ННІМП про роботу Інституту за 2022 рік та висунення претендента на посаду ректора ДЗВО «УМО».

Перед початком зборів ректор Університету, член-кореспондент Національної академії наук вищої освіти України, доктор філософії, професор кафедри філософії і освіти дорослих Микола Кириченко вручив нагороди працівникам Інституту. Грамотою ДЗВО «Університет менеджменту освіти» було нагороджено представників кафедри психології та особистісного розвитку: Тетяну Чаусову, кандидата психологічних наук, доцента; Андрія Гусєва, кандидата психологічних наук, доцента; Яну Сухенко, кандидата психологічних наук, доцента; Лесю Інжиєвську, кандидата психологічних наук, доцента; Любов Мухіну-Чол, методиста вищої категорії; Ольгу Астахову, старшого викладача; Олександру Брюховецьку, доктора психологічних наук, професора.

Подякою ДЗВО «Університет менеджменту освіти» відзначено працівників кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти: Наталію Приходькіну, доктора педагогічних наук, доцента; Ірину Калініченко, кандидата педагогічних наук, доцента; Дмитра Грищука, кандидата педагогічних наук, доцента; Аллу Висоцьку, кандидата педагогічних наук, старшого наукового співробітника. 

Директор Тетяна Рожнова виступила зі звітом за 2022 рік, в якому проаналізувала освітню, наукову, методичну, виховну та міжнародну діяльність колективу ННІМП. У доповіді було зазначено, що освітній процес в ННІМП забезпечують 11 докторів наук, з них 10 - доктори наук, професори, 1 – доктори наук, доценти; 27 кандидати наук, з них 23 – кандидати наук, доценти, 4 – кандидати наук, старших викладачів – 4. Незважаючи на складні умови воєнного стану в країні, протягом 2022 року освітній процес в Інституті був безперервним з використанням сучасних інформаційних технологій, відбувався на принципах активізації мобільності студентів і науково-педагогічних кадрів; підготовки молоді до активного життя в демократичному суспільстві, закладення основ для реалізації їх професійної кар’єри й особистісного розвитку. Науково-педагогічними працівниками Інституту використовувалися платформи для проведення навчальних занять (корпоративні Zoom, Google Meet; Google Work Space, зокрема Classroom, для забезпечення виконання здобувачами вищої освіти практичних, індивідуальних творчих завдань, а також необхідними навчальними та методичними матеріалами з окремих дисциплін; авторські сайти, мобільні застосунки тощо). Розроблено нові навчальні плани для підготовки здобувачів вищої освіти, оновлено зміст ОПП та ОНП, робочих програм та силабусів навчальних дисциплін.

У 2022 році колективом Інституту було підготовлено 344 публікації та проведено низку науково-практичних заходів (відкритий освітній марафон «Навчання і розвиток в умовах війни. Разом до перемоги!», методологічні семінари, міжнародні та всеукраїнські науково-практичні конференції тощо).

Актуалізовано співпрацю з громадськими організаціями для використання їхнього потенціалу під час здійснення наукової та освітянської діяльності, що дозволило розширити науково-дослідницький та практичний спектр, широко впровадити теоретичні і практичні доробки науково-педагогічних працівників.

Значна увага ННІМП у 2022 р. приділялася реалізації академічної мобільності науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти. Протягом 2022 р. студенти Інституту брали участь у програмах академічної мобільності в Університеті імені Яна Длугоша (Польща), Інституті Професійного Розвитку Академії Освіти Університету Вітовта Великого (Литва) за програмою академічної мобільності ERASMUS+ TRAINEESHIP. Згідно до підписаної Рамкової Угоди та Угод про реалізацію навчання в рамках Програми Два Дипломи з Вищою школою управління охороною праці в місті Катовіце (Республіка Польща) здобувачі вищої освіти мали змогу навчатися за програмою подвійного диплому. Значна кількість науково-педагогічних працівників ННІМП пройшли міжнародне стажування (Фінляндія, Польща, Німеччина тощо).

Пріоритетним напрямом діяльності ННІМП у 2022 р. було встановлення та розвиток міжнародних наукових зв’язків. Науково-педагогічні працівники ННІМП отримали міжнародні гранти (Індіанський Університет, США; Фонд Elnet-Poland у співпраці з Академією спеціальної педагогіки та The Stress Prevention Center), взяли участь та були експертами у міжнародних наукових проєктах.

Під час звіту директоркою Тетяною Рожновою було проаналізовано інформаційно-ресурсне, організаційно-методичне та наукове забезпечення освітнього процесу у період воєнного стану, визначено перспективні напрями роботи ННІМП на 2023 рік.

Після виступу Тетяни Рожнової відбулося обговорення звіту ННІМП, в якому взяли участь завідувачі кафедр та науково-педагогічні працівники Інституту. До обговорення також долучилися: академік-секретар Відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України, дійсний член (академік) Національної академії педагогічних наук України, доктор філософських наук, професор віце-президент Української академії акмеології, Петро Саух;ректор УМО, доктор філософії, професор кафедри філософії і освіти дорослих Микола Кириченко; проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків, доктор педагогічних наук, професор Наталія Муранова; проректор з наукової роботи та цифровізації, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України Олег Спірін.

Шляхом відкритого голосування учасниками зборів трудового колективу було схвалено звіт ННІМП за 2022 р., а роботу директорки ННІМП Тетяни Рожнової оцінено як задовільну.

Також шляхом голосування колективом ННІМП було висунуто кандидатуру Миколи Кириченка претендентом на посаду ректора ДЗВО «Університет менеджменту освіти».

Повний текст щорічного звіту директора розміщено на офіційному вебсайті ННІМП за посиланням: http://umo.edu.ua/konferenciji-trudovogho-kolektivu-nnimp.