НОВІ ГРАНІ ПАРТНЕРСТВА БІНПО, БІЗНЕСУ ТА ОСВІТЯН

НОВІ ГРАНІ ПАРТНЕРСТВА БІНПО, БІЗНЕСУ ТА ОСВІТЯН

02 лютого 2023 року відбулася партнерська звітна конференція Кластеру поліграфічної індустрії, видавництв та цифрових технологій «Поліграфія: логістика, сервіс, якість». Традиційна конференція про підсумки спільної діяльності кластерної організації у 2022 році набула низки новацій, що фокусуються на розвитку Індустрії 4.0, Освіти 4.0 в аспектах підготовки кадрів для промисловості, підвищення кваліфікації, інновацій та трансферу технологій, а також розвитку інноваційної екосистеми Кластеру.

Білоцерківський інститут неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України виступив як стратегічний партнер. У конференції взяли участь понад 30 партнерських бізнес-організацій і закладів вищої та професійної (професійно-технічної) освіти України.

Учасників конференції привітала Наталя Ісаєва, Голова кластеру, керівний менеджер з управління проєктом. Виступили із привітальними словами почесні гості-партнери: Віктор Сергеєв, голова Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини, Діна Сідаш, віце-президентка Дніпропетровської торгово-промислової палати, Олександр Галаган, голова Дніпропетровської  міської організації роботодавців, Анатолій Яловий, керівник Дніпропетровської обласної організації профспілки працівників культури України.

У заході взяли участь науково-педагогічні працівники БІНПО: Олена Юденкова, учений секретар, кандидатка педагогічних наук, Ірина Гончарова, старша викладачка кафедри технологій навчання охорони праці та дизайну. Вони працювали над позиційним документом щодо розвитку КПІ ВЦТ «Поліграфія: логістика, сервіс, якість» в рамках реалізації проєкту «Інноваційно-промисловий майданчик «Professional Alternative Dnipro», зосередили фокус на зміцненні регіональної і галузевої інноваційної екосистеми.  

За результатами роботи прийнято важливі рішення. Оскільки дефіцит кваліфікованих кадрів буде однією з головних проблем, тому потрібно відновлення по всім індустріям та сферах діяльності; виходом із кризової ситуації має стати покращення механізмів дуальної освіти; необхідно прискорення переходу на нові поліграфічні технології, зокрема у сфері цифровізації бізнес та виробничих процесів, зеленої поліграфії та енергозаощадження.

БІНПО – заклад вищої освіти, який швидко та гнучко реагує на ринкові зміни, підтримує різні форми партнерств із замовниками кадрів і така діяльність є плідною. Науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти готові мобілізувати свої ресурси на допомогу практикам, підвищувати результативність внутрішньої співпраці між освітянами та бізнесом. А кращі технологи від підприємств прийняли на себе зобов’язання виступити у ролі менторів і проводити онлайн-вокршопи та відкриті лекції для студентів закладів освіти.

Бажаємо успіху та процвітання КПІ ВЦТ «поліграфія: логістика, сервіс, якість» та всім його учасникам!