НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ «ОРГАНІЗАЦІЯ НАВЧАННЯ В КОМПАНІЇ»

НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ «ОРГАНІЗАЦІЯ НАВЧАННЯ В КОМПАНІЇ»

02 лютого 2023 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь у вебінарі «Організація і навчання в компанії». Вебінар організовано та проведено Федерацією роботодавців України спільно з Освітнім центром економіки землі Мекленбург-Передня Померанія.

Спікерами заходу виступили Людмила Василега, директорка Центру компетенцій та розвитку людського капіталу та Керстен Бартельс, партнер, експерт з організації навчання та підвищення кваліфікації від Німеччини.

Метою заходу стало визначення потреб у навчанні всередині компанії, їх реалізація та оцінка.

У вебінарі взяло участь понад 100 учасників, зокрема представники бізнес-структур, НМЦ ПТО, науковці, дослідники, представники різних організацій.

Від БІНПО в заході взяли участь: Вікторія Сидоренко, директорка БІНПО, докторка педагогічних наук, професорка; Володимир Мандрагеля, професор кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін, доктор філософських наук, професор; Олена Юденкова, учений секретар, кандидатка педагогічних наук; Олександр Самойленко, доктор педагогічних наук, професор кафедри; Марина Князєва, завідувачка навчального відділу.

Увагу учасників було зосереджено на обговоренні практичних кейсів із питань: структурна та процесуальна організація підприємства; управління підприємством; робочий лист щодо підготовки до співбесіди зі співробітниками; чек-лист «камені спотикання», запрошення на співбесіду зі співробітниками; хід співбесіди з точки зору керівника; документування співбесіди зі співробітниками; лист вимог до розвитку персоналу; чек-лист «контроль успішності»; приклади підвищення кваліфікації; планування, бюджетування та реалізація підвищення кваліфікації.

Керстен Бартельс запропонував учасникам вебінару розібрати ситуаційний кейс, що спрямований на розвиток кадрового потенціалу. Зокрема відповіді на запитання: чи оптимально задіяні працівники з точки зору їх знань і навичок, чи брали участь співробітники у тренінгах з підвищення кваліфікації протягом останнього оціночного періоду, як працівник бачить свій професійний та особистісний розвиток.

Людмила Василега зауважила, що оновлені знання та вміння персоналу підприємств – це інвестиції в майбутнє власне та України. Відповідно до цього система підвищення кваліфікації забезпечує становлення людського потенціалу.

Науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти щиро вдячні організаторам та спікерам за презентацію досвіду з організації підвищення кваліфікації персоналу на підприємствах та компаніях Німеччини, за можливість обмінятись дієвими практичними інструментами, здійснити відповідні власні порівняльні дослідження у сфері підвищення кваліфікації.