БІНПО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВОРКШОПІ ДЕВІДА РУБЕНСА  «КРИЗОВЕ УПРАВЛІННЯ ТА ГІПЕРМІСЬКЕ СЕРЕДОВИЩЕ: ВІД КРИХКОСТІ ДО СТІЙКОСТІ»

БІНПО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВОРКШОПІ ДЕВІДА РУБЕНСА «КРИЗОВЕ УПРАВЛІННЯ ТА ГІПЕРМІСЬКЕ СЕРЕДОВИЩЕ: ВІД КРИХКОСТІ ДО СТІЙКОСТІ»

02 червня 2023 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь у воркшопі «Кризове управління та гіперміське середовище: від крихкості до стійкості», де мали змогу дізнатися про глобальні кризи, які традиційно розглядаються через призму таких наслідків, як: повені, посухи, голод. Проте ця тема є актуальною і в сучасних умовах.

Участь у  воркшопі взяли науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки, психології та менеджменту Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти: Вікторія Сидоренко, докторка педагогічних наук, професорка, директорка БІНПО, Юлія Герасименко, докторка економічних наук, доцентка, Ілля Пахомов, старший викладач, Владислав Чертов та викладач кафедри.

Воркшоп проводив Девід Рубенс, який є визнаним авторитетом у стратегічному управлінні складними подіями, зокрема в рамках міжвідомчої системи управління кризами. 

Девід Рубенс спеціалізується на управлінні надскладними системами, пов’язаними з управлінням містом і критичною національною інфраструктурою. У 2018 році заснував Інститут управління стратегічними ризиками (ISRM), який зарекомендував себе як провідна платформа для науковців, практиків і політиків у різних сферах, пов’язаних із безпекою, ризиками й управлінням кризами.

Воркшоп був проведений на пізнанні глобальних криз, які незалежно від того, чи сталося це через крах застарілих і недостатньо обслуговуваних систем, чи їх глобальну взаємопов’язаність і гіперзалежність, технічні збої, тиск обмежених ресурсів або зловмисну атаку, лежать в основі нашого міського існування та які досягли межі своїх здібностей і можливостей.

У рамках ISRM Девід Рубенс розробив низку акредитованих у Великобританії навчальних програм зі стратегічного ризику та управління кризами, які він проводить на семінарах по всьому світу для керівників вищої ланки в міністерствах і відомствах, корпоративних організаціях і глобальних неурядових організаціях.

Девід Рубенс є професором Європейського центру миру та розвитку Університету миру ООН (Белград), програмним директором Міжнародної програми післядипломного навчання зі стратегічних ризиків та управління кризами; доцентом Берлінської школи економіки та права на магістерській програмі з управління безпекою та доцентом програми МВА Університету Глостершира. Раніше він був запрошеним лектором і керівником дисертації на програмі MSc «Безпека, поліцейська діяльність і тероризм» Лестерського університету (2006-2012), а також лектором програми стратегічного лідерства в Кренфілдському університеті (Академія оборони Великобританії) (2010-2011), де читав лекції про тероризм і державну політику, а також стратегічне управління складними операціями.

Учасники воркшопу разом із Девідом Рубенсом розглянули питання стійкості міст і деякі підходи, необхідні для того, щоб міста найближчого майбутнього зберігали свою функціональність перед обличчям постійно зростаючого тиску.

Науково-педагогічні працівники БІНПО отримали за участь у воркшопі відповідні сертифікати.

Дякуємо спікеру та всім організаторам заходу за цікавий та практично корисний матеріал!