Учена рада Центрального інституту післядипломної освіти:  нові перспективи діяльності й лідерства

Учена рада Центрального інституту післядипломної освіти: нові перспективи діяльності й лідерства

У Центральному інституті післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбулося перше засідання вченої ради нового скликання, обраного терміном на п’ять років у зв’язку із завершенням повноважень попереднього складу.

До новообраного складу вченої ради ЦІПО відповідно до Закону України «Про вищу освіту» увійшло сімнадцять осіб, з яких вісім – за посадою, дев’ять обраних членів – п’ять науково-педагогічних працівників, два представники здобувачів освіти (аспірантів і докторантів), два представники педагогічних працівників.

У засіданні вченої ради взяли участь ректор ДЗВО УМО  професор М.О. Кириченко, проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків, професор Н.П. Муранова, всі члени вченої ради.  

Засідання відкрив ректор ДЗВО «Університет менеджменту освіти» професор Микола Кириченко. У вступній промові він акцентував увагу на провідній ролі вченої ради в управлінні інститутом і визначив першочергові завдання, а саме: діяльність інституту в загальному контексті пріоритетів стратегії Національної академії педагогічних наук України, Міністерства освіти і науки України, Університету менеджменту освіти, розширення переліку категорій педагогів, яким надаються освітні послуги, постійне підвищення якості освітнього процесу в умовах воєнного стану. Також ректор університету вручив відзнаки науково-педагогічним працівникам за активну участь у наукових і методичних заходах, міжнародних проєктах і освітніх виставках.

Микола Кириченко провів вибори голови вченої ради ЦІПО. Таємним голосуванням одноголосно було обрано Тамару Сорочан, директора ЦІПО, доктора педагогічних наук, професора, Заслуженого працівника освіти України.

У відповідь на довіру керівництва університету і вченої ради Тамара Сорочан зазначила, що діяльність колективу інституту ґрунтується на високому рівні педагогічної майстерності і творчості в галузі андрагогіки, гідному виконанні науково-педагогічними і педагогічними працівниками обов’язків в умовах воєнного стану та техногенної небезпеки. Управління інститутом здійснюється на засадах консолідованого лідерства, що дає синергетичний ефект і позитивно впливає на результати роботи інституту та його структурних підрозділів.

Також було обрано заступником голови вченої ради Ларису Оліфіру, заступника директора ЦІПО, кандидата педагогічних наук, доцента, вченим секретарем – Світлану Казакову, кандидата психологічних наук, доцента кафедри психології управління.

Учена рада приступила до роботи і розглянула планові питання підсумків за показниками 2022 року та організації освітнього процесу в 2023 році.

За пропозицією членів вченої ради ЦІПО було внесено до порядку денного й розглянуто питання висунення кандидатури для обрання на посаду ректора ДЗВО УМО НАПН України. Після обговорення вченою радою була одноголосно підтримана кандидатура Миколи Кириченка, ректора ДЗВО УМО, доктора філософії, професора кафедри філософії і освіти дорослих, члена-кореспондента Національної академії наук вищої освіти України.