ЄРОІНТЕГРАЦІЯ В ДІЇ: УЧАСТЬ ДЗВО «УМО» У МІЖНАРОДНОМУ ПРОЄКТІ ЗА ПРОГРАМОЮ ERASMUS+ JEAN MONNET NETWORKS

ЄРОІНТЕГРАЦІЯ В ДІЇ: УЧАСТЬ ДЗВО «УМО» У МІЖНАРОДНОМУ ПРОЄКТІ ЗА ПРОГРАМОЮ ERASMUS+ JEAN MONNET NETWORKS

Завідувач кафедри психології управління Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, доктор психологічних наук, професор Олена Бондарчук взяла участь у міжнародному семінарі «Citizenship education in divided times: building connections through values» / «Громадянська освіта в часи обмежень: створення зв’язків через цінності», що відбувся 09-10 грудня 2022 р. у Стамбулі, Туреччина на базі Стамбульського університету для членів проєкту «Citizenship Education and European Values – Educational Aspect» / «Громадянське виховання та європейські цінності – освітній аспект» за програмою Erasmus+ Jean Monnet Networks (621298-EPP-1-2020-1-CZ-EPPJMO-NETWORK). У проєкті беруть участь представники 28 закладів освіти з 19 країн (від України – ДЗВО «УМО») під проводом Карлового університету (м. Прага, Чехія).

Учасники семінару обговорили проміжні результати реалізації проєкту, зокрема, Олена Бондарчук у межах робочої групи 10 презентувала результати емпіричного дослідження особливостей освітньої політики в часи Covid-19 і широкомасштабної війни в Україні, що були виявлені під час роботи фокус-груп педагогічних працівників із різних регіонів нашої країни.

За результатами семінару визначено подальші кроки роботи й уточнено результати проєкту, що мають бути висвітлені у напрацюваннях робочих груп у друкованих виданнях. З урахуванням важливості поставлених завдань у складних реаліях сьогодення дію проєкту за узгодженим рішенням відповідальних осіб було продовжено на рік, до 31 грудня 2024 р.