НАУКОВУ ДОПОВІДЬ НА ЗАСІДАННІ ПРЕЗИДІЇ НАПН УКРАЇНИ РЕКТОРА М. КИРИЧЕНКА ОПУБЛІКОВАНО У «ВІСНИКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ»

НАУКОВУ ДОПОВІДЬ НА ЗАСІДАННІ ПРЕЗИДІЇ НАПН УКРАЇНИ РЕКТОРА М. КИРИЧЕНКА ОПУБЛІКОВАНО У «ВІСНИКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ»

У Віснику Національної академії педагогічних наук України, том 4 № 2 (2022) опубліковано матеріали засідання Президії НАНП України від 16 листопада 2022 року.

За результатами наукової доповіді на засіданні Президії НАПН України  ректора Миколи Кириченка у Віснику опубліковано статтю «Про освітню, наукову та організаційну діяльність ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України за 2018-2022 рр. та перспективи його розвитку». Автори: Микола Кириченко, доктор філософії, доцент, ректор ДЗВО «Університет менеджменту освіти»; Наталія Муранова, доктор педагогічних наук, професор, проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків; Олег Спірін, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України, проректор з наукової роботи та цифровізації.  

У статті окреслено основні показники за напрямами діяльності Університету: освітня, науково-дослідна, організаційна, міжнародна з урахуванням його основної структури ‑ Центрального інституту післядипломної освіти, Навчально-наукового інституту менеджменту та психології, Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти, відділу аспірантури та докторантури, науково-технічної бібліотеки. Виокремлено структуру закладу освіти, кадровий потенціал, контингент і підготовку здобувачів вищої освіти (за рівнями ‑ бакалавр; магістр; доктор філософії). Охарактеризовано освітньо-професійні (наукові) програми, підготовку іноземних громадян, програму «подвійного дипломування», результати вступної кампанії, підготовку наукових і науково-педагогічних кадрів, підвищення кваліфікації осіб з вищою освітою, забезпечення якості освіти та освітньої діяльності, зміст прикладних наукових досліджень та експериментальну діяльність, результати науково-дослідної роботи, наукову продукцію, вітчизняні та міжнародні науково-практичні заходи; науково-експертну діяльність вчених; наукові періодичні видання, діяльність спеціалізованих вчених рад, міжнародну діяльність, стажування працівників, академічну мобільність здобувачів вищої освіти, реалізацію концепції цифровізації. Визначено головні пріоритетні завдання колективу ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України на сучасному етапі з урахуванням реалізації Стратегії розвитку Університету до 2024 р. та відбудови України після війни.

 

Ознайомитися з матеріалами випуску: https://griml.com/A2yQv

Посилання на статтю: https://griml.com/Yoovp

Переглянути презентацію: https://griml.com/eHPOe