НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОНЛАЙН-МАРАФОНІ «ЖІНКА-ЛІДЕРКА В ЦИФРОВОМУ ПРОСТОРІ»

НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОНЛАЙН-МАРАФОНІ «ЖІНКА-ЛІДЕРКА В ЦИФРОВОМУ ПРОСТОРІ»

13 грудня 2022 рокунауково-педагогічні працівники БІНПО взяли участь в онлайн-марафоні «Жінка-лідерка в цифровому просторі», який проводився у межах співпраці Google Україна та Міністерства цифрової трансформації України, національного проєкту Дія. Цифрова освіта, структури ООН Жінки у партнерстві з Українською бібліотечною асоціацією за виконання Академією цифрового розвитку й підтримки Міністерства закордонних справ Канади.

Метою заходу: посилення спроможності й упевненості жінок в користуванні цифровими пристроями та послугами, розвиток цифрової компетентності та цифрової грамотності.

З вітальним словом до учасниць марафону звернулись: Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України; Олег Якимчук, директор із взаємодії з органами державної влади Google Україна; Алія Ель-Ясир, регіональна директорка ООН Жінки в Європі та Центральній Азії; Оксана Бруй, президентка ВГО «Українська бібліотечна асоціація».

Головні теми онлайн-марафону:

  • Цифрова грамотність для подолання викликів, спричинених пандемією та війною;
  • Лідерство жінок, як цифрових менеджерів громад під час війни;
  • Опанування різних цифрових навичок за допомогою національного проєкту Дія. Цифрова освіта;
  • Формування базових цифрових навичок жінок, які опинилися в складних життєвих обставинах;
  • Навчальні сесії щодо налаштування мобільних пристроїв, пошуку та установки застосунків, використання онлайн-ресурсів для навчання, організація ефективної комунікації, отримання цифрових послуг онлайн.

Під час онлайн-марафону продемонстровано можливості цифрових інструментів платформи Google: застосування заміток Google Keep, планування діяльності і ефективне спілкування за допомогою Google-календаря, Google-форми для організації зворотного зв’язку, створення власного веб-сайту тощо. Особлива увага приділена питанню безпеки в цифровому середовищі, цифровій грамотності для подолання викликів, спричинених пандемією та війною,  налаштування безпеки соціальних мереж.

Спікери заходу акцентували увагу на можливості перевірити свою цифрову грамотність за допомогою Національного тесту на цифрову грамотність за допомогою платформ Дія. Цифрова освіта, а також презентували, як можна через дану платформу поширювати свій досвід і знайти роботу.

Учасник онлайн-марафону були активно залучені до спілкування, практичного опанування інструментів, налаштування власних гаджетів, а також змогли отримати цифрові бейджі учасника марафону для популяризації свого іміджу в соціальних мережах.

Науково-педагогічні працівники БІНПО вдячні організаторам заходу за можливість підвищити свою цифрову грамотність, за корисну та актуальну інформацію.