ВІДБУЛОСЯ ПОЗАПЛАНОВЕ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ УНІВЕРСИТЕТУ

ВІДБУЛОСЯ ПОЗАПЛАНОВЕ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ УНІВЕРСИТЕТУ

12 січня 2023 року під головуванням ректора ДЗВО «Університет менеджменту освіти» член-кореспондента Національної академії наук вищої освіти України, доктора філософії Миколи Кириченка, відбулося розширене засідання Вченої ради Університету за участі академіка-секретаря Відділення вищої освіти НАПН України, дійсного члена (академіка) НАПН України, доктора філософських наук, професора Петра Сауха. На засідання Вченої ради було запрошенозавідувачів кафедр, заступників директора інститутів, керівників структурних підрозділів Університету.

На початку засідання голова Вченої ради Микола Кириченко вручив сертифікати працівникам Навчально-наукового інституту менеджменту та психології та Центрального інституту післядипломної освіти за участь у науково методологічному семінарі «Позиціонування закладів освіти на ринку освітніх послуг України в умовах воєнного стану», що проводився в межах XIV Міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті» - 2022 р.

Вченою радою було розглянуто питання щодо діяльності ДЗВО «Університет менеджменту освіти» в період військового стану та післявоєнний період, в умовах обмеженого фінансування. Ректор Микола Кириченко висловив свою позицію щодо роботи Університету під час воєнного стану з початку широкомасштабної війни на території України, досягнутих результатів, викликів, перед якими опинився колектив і кожен працівник зокрема.

В обговоренні цього питання взяли участь академік-секретар Відділення вищої освіти НАПН України, дійсний член (академік) НАПН України Петро Саух, проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталія Муранова, проректор з наукової роботи та цифровізації Олег Спірін, директори інститутів Тамара Сорочан, Тетяна Рожнова, Вікторія Сидоренко, завідувачі кафедр. Серед запрошених стейкголдерів – Ігор Найда, лідер Всеукраїнської інноваційної освітньої платформи «Сходи в Майбутнє», кандидат медичних наук.

На засіданні було обговорено питання подальшого розвитку кафедр, інститутів, відділів, центрів під час війни та у післявоєнний період із урахуванням виконання Стратегії Університету, вимог НАПН України та перспектив щодо входження України до Європейського освітнього простору.

Озвучені реалії діяльності колективів інститутів, бачення подальших перспективи розвитку навіть в складних умовах військового стану, при обмеженому фінансуванні, вкотре підтверджують бажання і готовність колективу за складних викликів часу шукати нові шляхи, форми, методи щодо реалізації основних завдань щодо розвитку ДЗВО «Університет менеджменту освіти» у воєнний та післявоєнний періоди.