ВІДБУЛОСЯ ПЛАНОВЕ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ УНІВЕРСИТЕТУ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ

ВІДБУЛОСЯ ПЛАНОВЕ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ УНІВЕРСИТЕТУ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ

15 лютого 2023 року під головуванням ректора ДЗВО «Університет менеджменту освіти» член-кореспондента Національної академії наук вищої освіти України, доктора філософії Миколи Кириченка, відбулося планове засідання Вченої ради Університету.

На початку засідання голова Вченої ради Микола Кириченко вручив медаль НАПН України «Леся Українка» доктору педагогічних наук, професору, завідувачу кафедри професійної і вищої освіти Ларисі Сергеєвій за значні особисті досягнення в галузі педагогічної науки, навчання і виховання підростаючого покоління, за багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів, плідну науково-педагогічну діяльність. Почесною грамотою НАПН України було нагороджено президента ГО «Всеукраїнської асоціації працівників професійно-технічної освіти», науковому консультанту експериментального педагогічного майданчика Катерині Мірошниченко за активну участь, вагомі досягнення в роботі експериментальних педагогічних майданчиків, сприяння популяризації науки та залучення до експериментально-дослідної роботи педагогічних працівників професійно (професійно-технічно) освіти України.

Вченою радою присвоєно вчене звання професор кафедри педагогіки, адміністрування та спеціальної освіти доктору педагогічних наук, доценту Наталії Приходькіній.

Обговорено стан наукової діяльності Університету, та заходи щодо подальшого розвитку наукових досліджень; розбудову внутрішньої системи забезпечення якості освіти в Університеті менеджменту освіти. Підведено підсумки роботи Ради з якості у 2021-2022 роках та ефективність впливу її рішень на відповідні напрями діяльності Університету. Затверджено річний фінансовий звіт за 2022 рік та схвалено фінансовий план на 2023 рік, представлено аналіз фінансового забезпечення Університету та завдання щодо розвитку системи надання додаткових платних послуг.

Члени Вченої ради одноголосно підтримали висунення кандидатури доктора педагогічних наук, професора, проректора з наукової роботи та цифровізації ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Олега Спіріна для участі у конкурсі щодо обрання членом Наукового комітету Національної ради з питань розвитку науки і технологій за напрямом «Соціогуманітарні, економічні і правові науки».

Рекомендовано до подання на конкурс НАПН України на кращі наукові роботи у 2022 році: аналітичну доповідь «Стан, тенденції і перспективи діяльності Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України (2018-2022рр.)», термінологічний словник «Теоретико-методичні засади трансформації професійного розвитку педагогічних і науково-педагогічних працівників в умовах відкритого університету післядипломної освіти», віртуальний проєкт (сайт) «Професійний кластер керівника (директора) закладу загальної середньої освіти»».