У ЦЕНТРАЛЬНОМУ ІНСТИТУТІ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ РОЗПОЧАЛОСЯ НАВЧАННЯ НА КУРСАХ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ КЕРІВНИХ, ПЕДАГОГІЧНИХ Й НАУКОВО-  ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ

У ЦЕНТРАЛЬНОМУ ІНСТИТУТІ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ РОЗПОЧАЛОСЯ НАВЧАННЯ НА КУРСАХ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ КЕРІВНИХ, ПЕДАГОГІЧНИХ Й НАУКОВО- ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ

16 січня 2023 року відповідно до плану-графіка підвищення кваліфікації на 2023 рік у Центральному інституті післядипломної освіти розпочалися курси підвищення кваліфікації керівних, педагогічних і науково-педагогічних працівників освіти. Навчання на курсах розпочали 206 осіб за такими категоріями: «Керівні та науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти», «Керівні та педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти», «Керівні та педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти».

В умовах воєнного стану освітній процес на курсах здійснюється за допомогою дистанційних технологій з урахуванням можливостей сучасних цифрових технологій навчання, орієнтується на вдосконалення та набуття компетентностей, необхідних для провадження професійної діяльності в умовах змін.

На початку навчання на курсах підвищення кваліфікації (першому етапі моделей очно-дистанційної форми навчання) слухачі ознайомилися з чинниками професійного розвитку педагогів в освітньому середовищі НАПН України та Університету менеджменту освіти, інноваціями в освітньому маркетингу, практикою розробки інноваційних освітніх ресурсів та використання цифрового інструментарію в освітньому процесі, основними аспектами системи забезпечення якості освіти, стратегічного та ризик-менеджменту в закладах освіти, психологічними ресурсами педагога в професійній діяльності, основами практичної роботи у віртуальному освітньому середовищі тощо.

Окрім навчальних занять слухачі взяли участь у тімбілдингу з кураторами-тьюторами (Сергеєвою Л. М., доктором педагогічних наук, професором, Гладковою В. М., доктором педагогічних наук, професором Купрієвич В. О., кандидатом педагогічних наук, доцентом, Кондратовою Л. Г., кандидатом педагогічних наук, доцентом, Маршицькою В. В., кандидатом педагогічних наук, доцентом, Романовим Л. А., кандидатом педагогічних наук), на якому ознайомилися з організацією навчання, його змістом, особливостями взаємодії суб’єктів освітнього процесу, обрали тему випускної роботи, здійснили самопрезентацію професійної діяльності на онлайн-дошці https://padlet.com/.

Зичимо успішного старту та професійного розвитку, безпеки слухачам і науково-педагогічним працівникам ЦІПО! Разом до перемоги!