НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ ОНЛАЙН-САМІТІ NGI ENRICHERS

НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ ОНЛАЙН-САМІТІ NGI ENRICHERS

18 січня 2023 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь в онлайн-саміті NGI Enrichers.

Мета саміту: презентувати широкому загалу освітян актуальну інформацію про технології Інтернету від сьогодні до найближчого майбутнього, нові можливості стажування в США та Канаді в рамках нового проєкту програми Горизонт Європа NGI Enrichers (https://enrichers.ngi.eu/ngi-enrichers-online-summit/) та шляхи налагодження співпраці із провідними технологічними та дослідницькими структурами США і Канади, які працюють у цій сфері.

З вітальним словом до учасників Саміту звернулися: від ЄС – д-р Фабріціо Сестіні, старший експерт із цифрових соціальних інновацій, підрозділ «Інтернет наступного покоління», Європейська комісія; від США – Стефано Ламі, головний операційний директор SMQS; від Канади – Бернара Дюваль -MITACS.

Спікери від провідних наукових установ США та Канади доповідали за напрямами: індустрія 4.0; 5/6G; блокчейн; квантові обчислення; автономний V2X; голографічний та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс користувача; інтернет речей; кібербезпека; комп’ютерні та мережеві системи; хмарні та граничні обчислення; великі дані; інклюзивність; цифровізація; соціально-гуманітарні науки та ін.

Для науково-педагогічних працівників БІНПО стратегічно важливими для розуміння подальшого розвитку освітнього середовища відповідно до світових трендів були доповіді спікерів за Сесією 3 – NGI для України. Додатково були представлені сфери застосування презентованих технологій: здоров’я, навколишнє середовище, енергетичний перехід, Індустрія 4.0, електромобільність, навчання протягом усього життя.

Особлива увага всіх учасників Саміту зверталась на подальше співробітництво у сфері Інтернету з орієнтацією на людину.

Науково-педагогічні працівники БІНПО вдячні організаторам заходу в особі Івана Кульчицького – президента ГО Агенція Європейських Інновацій за корисну та актуальну інформацію.