ВІДБУВСЯ БРИФІНГ ЩОДО МОДЕЛІ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ У 2023 РОЦІ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

ВІДБУВСЯ БРИФІНГ ЩОДО МОДЕЛІ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ У 2023 РОЦІ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

20 січня 2023 року представники Приймальної комісії ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України на чолі з проректором з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталією Мурановою взяли участь у брифінгу Міністерства освіти і науки України щодо моделі вступної кампанії у 2023 році в умовах воєнного стану.

Під час заходу було представлено спільну позицію та напрацювання МОН, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій і УЦОЯО щодо організації та формату проведення вступних випробувань з урахуванням безпеки та створення сприятливих умов для можливості вступу найбільшої кількості українських випускників; наголошено на змінах у Правилах прийому до закладів вищої освіти у 2023 році; порушено питання про особливості проведення мультипредметного тесту, а також окреслено новації вступної кампанії.

На брифінгу виступили: Сергій Шкарлет, Міністр освіти і науки України; Сергій Бабак, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій; Юлія Гришина, народний депутат України, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій; Валерій Бойко, в.о. директора УЦОЯО; Олег Шаров, генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН.

Онлайн-трансляція відбувалася одночасно на фейсбук-сторінці (https://bit.ly/3iMiGWz) та ютуб-каналі (https://www.youtube.com/watch?v=oiQ7BnG9iRw) МОН.