НАУКОВА БІБЛІОТЕКА БІНПО ПІДГОТУВАЛА ВІРТУАЛЬНУ КНИЖКО ПОЛИЦЮ ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ:  «ЄДНІСТЬ ДАРУЄ НЕПЕРЕМОЖНІСТЬ»

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА БІНПО ПІДГОТУВАЛА ВІРТУАЛЬНУ КНИЖКО ПОЛИЦЮ ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ: «ЄДНІСТЬ ДАРУЄ НЕПЕРЕМОЖНІСТЬ»

22 січня 2023 рокуУкраїна відзначає День Соборності. Цього дня ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки й Акт Злуки УНР і ЗУНР в одну державу.

Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування.

Соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, а й потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, разом працюємо, створюємо знакове і важливе.

Національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян країни, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії.

З нагоди відзначення Дня Соборності України наукова бібліотека Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України підготувала віртуальну книжкову полицю «Єдність дарує непереможність» (режим доступу: http://surl.li/emhkv), на якій представлені видання, що висвітлюють важливі аспекти теорії і практики навчання молоді та дорослих на рівні регіонів у складі єдиної системи безперервної освіти України.

Міжрегіональний обмін досвідом, інтеграція зусиль та ресурсів освітян України, міжнародних партнерів, усіх зацікавлених у подальшому розвитку української освіти дають можливість відпрацьовувати нові стандарти навчання і підіймати підготовку та професійне вдосконалення студентів на якісно новий рівень.

У часи невизначеності, в умовах воєнного стану ми єднаємося та працюємо заради Перемоги.