БІНПО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ «ЯК РОЗПОЧАТИ РОБОТУ ІЗ SCIVAL І ВИКОНУВАТИ БІБЛІОМЕТРИЧНИЙ АНАЛІЗ?»

БІНПО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ «ЯК РОЗПОЧАТИ РОБОТУ ІЗ SCIVAL І ВИКОНУВАТИ БІБЛІОМЕТРИЧНИЙ АНАЛІЗ?»

22 лютого 2023 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь у вебінарі «Як розпочати роботу із SciVal і виконувати бібліометричний аналіз?». Вебінар організовано компанією «Elsevier», під час якого детально розглянуто питання роботи з аналітичним інструментом «SciVal».

Під час вебінару TrotsenkoLiudmyla, експерт Elsevier, представила наявні можливості роботи з результатами наукових досліджень за допомогою електронних баз, аналізу наукової інформації, визначення актуальних тенденцій розвитку науки і технологій, пошуку партнерів для співпраці, формування ефективних стратегій під час організації та проведення досліджень. Звернула увагу, що «SciVal» – це модульна платформа, модуль Trends є доступним для українських вишів. Експерт зауважила, що українські науковці мають, зокрема, безоплатний доступ до таких дослідницьких інструментів, як Scopus, ScienceDirect, Researcher Discovery, Researcher Academy та Mendeley.

Під час практичної частини заходу науково-педагогічні працівники БІНПО переконалися, що «SciVal» – це дійсно унікальний динамічний інструмент, що забезпечує щотижневе оновлення метричних показників та допомагає не тільки науковцям, а й керівникам закладів освіти, чия сфера зайнятості пов’язана з аналізом наукової діяльності. Користуючись цим інструментом, кожен науковець може визначити ефективність своєї діяльності та порівняти її з іншими колегами, знайти партнерів для реалізації проєктів. У зв’язку з тим, що «SciVal» працює з великими об’ємами даних, кожен може самостійно визначити свою поточну позицію. В основі інструмента лежить бібліографічна база даних «Scopus», переліки грандових організацій та інформація про організації, що здійснюють патентування.

Дякуємо «Elsevier» за підтримку наукової спільноти в умовах воєнного стану, за безкоштовний доступ до електронних ресурсів наукової інформації.