ВІДБУЛИСЯ ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ (КОНФЕРЕНЦІЯ) ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ ЦЕНТРАЛЬНОГО ІНСТИТУТУ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ

ВІДБУЛИСЯ ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ (КОНФЕРЕНЦІЯ) ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ ЦЕНТРАЛЬНОГО ІНСТИТУТУ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ

У Центральному інституті післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України 19 грудня 2022 року відбулися збори (конференція) трудового колективу з виборів нового складу Вченої ради Інституту.

Проведенню заходу передувала значна підготовча робота, зокрема:

-         оновлено Положення про вчену раду ЦІПО (проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Н.П. Муранова, д-р пед. наук, проф.; директор ЦІПО Т.М. Сорочан, д-р пед. наук, проф.; заступник директора ЦІПО з навчальної роботи Л.М. Оліфіра, канд. пед. наук, доц.; провідний юрисконсульт М.І. Лапоша);

-         висунуті кандидатури для обрання членами вченої ради від кафедр і відділів Інституту відповідно до встановлених квот (завідувачі кафедр і відділів);

-         розроблено детальний план проведення заходу з передбаченням усіх ситуацій, що можуть бути спричинені перешкодами техногенного характеру (директор ЦІПО Т.М. Сорочан, д-р пед. наук, проф.; заступник директора ЦІПО з навчальної роботи Л.М. Оліфіра, канд. пед. наук, доц..; заступник директора з дистанційного навчання Л.А. Карташова, д-р пед. наук, проф.; завідувач кафедри психології управління О.І. Бондарчук, д-р пед. наук, проф.; завідувач кафедри менеджменту освіти і права З.В. Рябова, д-р пед. наук, проф.).

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту» збори (конференція) трудового колективу ЦІПО встановили кількісний склад ученої ради – 17 осіб, 75% якого мають складати науково-педагогічні працівники, 10% – здобувачі освіти (аспіранти і докторанти), інші 15% – методисти відділів інституту. При цьому за посадою до складу Вченої ради входять директор, його заступники та завідувачі кафедр. Квоти для кафедр складають по одній особі від кожної кафедри, для відділів – 2 особи від усієї кількості методистів.

Чисельність працівників ЦІПО, які мали взяти участь у зборах, становить 56 осіб (46 науково-педагогічних працівників, 10 методистів). Кворум становить 37 осіб. У зборах взяли участь 43 особи. Таким чином, збори (конференція) трудового колективу ЦІПО є правомочними.

Головою зборів обрано завідувача кафедри психології управління О.І. Бондарчук, д-р пед. наук, проф.; головою лічильної комісії – завідувача кафедри менеджменту освіти і права З.В. Рябову, д-р пед. наук, проф.

Розглянуто такий порядок денний:

  1. Про кількісний склад нового складу Вченої ради Центрального інституту післядипломної освіти.
  2. Про обрання виборних представників від науково-педагогічних працівників до складу Вченої ради Центрального інституту післядипломної освіти.
  3. Про обрання виборних представників із числа інших працівників ЦІПО до складу вченої ради Центрального інституту післядипломної освіти.

Сьогодні також відбулися збори аспірантів і докторантів ЦІПО щодо виборів представників до вченої ради за аналогічним порядком денним.

Упродовж дня тривало таємне голосування щодо обрання висунутих кандидатур членами Вченої ради ЦІПО.