КАФЕДРА МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ ТА ПРАВА – СПІВОРГАНІЗАТОРИ, МОДЕРАТОРИ ТА СПІКЕРИ НА ІІ ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ НАУКОВІЙ ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЇ З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ

КАФЕДРА МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ ТА ПРАВА – СПІВОРГАНІЗАТОРИ, МОДЕРАТОРИ ТА СПІКЕРИ НА ІІ ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ НАУКОВІЙ ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЇ З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ

13 грудня 2022 року науково-педагогічні працівники кафедри менеджменту освіти та права Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України (завідувач Зоя Рябова), як співорганізатори, модератори та спікери відповідних панелей, взяли участь у ІІ Всеукраїнській науковій онлайн-конференції з міжнародною участю «Мережа шкіл новаторства України: розвиток професійної компетентності керівних, науково-педагогічних і педагогічних працівників у контексті реалізації неперервної освіти» на базі Полтавської академії неперервної освіти М. В. Остроградського. Координатором і співорганізатором заходу від Полтавської академії неперервної освіти М. В. Остроградського була Надія Білик, докторка педагогічних наук, доцентка.

Не дивлячись на складний час, який переживає український народ в умовах воєнного часу, певні обмеження та деякі технічні проблеми, ІІ Всеукраїнська наукова онлайн-конференція відбулася та пройшла успішно.

З вітальним словом до учасників онлайн-конференції звернувся Миколо Кириченко, член-кореспондент Національної академії наук вищої освіти України, доктор філософії, професор кафедри філософії і освіти дорослих, ректор ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

Учасники конференції підкреслили, що мережева взаємодія є інструментом ефективного позиціювання шкіл новаторства в освітньому просторі, засобом підвищення професійної компетентності педагогів, які володіють знаннями своєї галузі й поповнюють їх шляхом самоосвіти, самореалізації, мобільності, здатних застосовувати інноваційні технології.

Активну участь у конференції показали Центральний інститут післядипломної освіти і Навчально-науковий інститут менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

Надзвичайно цікавою була наукова панель ІІІ: Новаторський поклик освітньої політики України. Модераторки: Зоя Рябова, докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри менеджменту освіти та права ЦІПО ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України; Надія Любченко, кандидатка педагогічних наук, доцентка, доцентка кафедри менеджменту освіти та права ЦІПО ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

Ґрунтовними були виступи та презентаційні матеріали науково-педагогічних працівників кафедри менеджменту освіти та права: Зої Рябової «Менеджмент якості освітньої діяльності закладу освіти: відповіді на виклики»; І.П. Криничної «Лідерське явище в умовах модернізації управління системи освіти України»; Романа Козенка «Освітня державна політика в умовах формування інклюзивного освітнього простору»; Олени Ковриги «Управління формуванням освітніх послуг закладу освіти»; Валентини Гладкової «Формування акмеологічної компетентності менеджерів освітніх закладів»; Лариси Оліфіри «Евалюація як фактор забезпечення якості освіти в закладах загальної середньої освіти»; В’ячеслава Супруна «Розвиток державно-приватного партнерства в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення». Викликала особливий інтерес заключна доповідь Надії Любченко «Самоменеджмент і тайм-менеджмент як soft skills керівників і педагогів закладів освіти».

З метою подальшого розвитку шкіл новаторства керівних, науково-педагогічних і педагогічних працівників у контексті реалізації неперервної освіти, розповсюдження інноваційного педагогічного досвіду з питань новаторства були вироблені методичні рекомендації.

Детальніше з матеріалами конференції можна ознайомитися за покликанням: матеріали конференції.

Щиро дякуємо організаційному комітетові, колегам та усім учасникам онлайн конференції за плідну роботу щодо розвитку професійної компетентності керівних, науково-педагогічних і педагогічних працівників, забезпечення їхньої мобільності, конкурентоспроможності шляхом активізації шкіл новаторства України, що стане висхідним для впровадження відповідних інновацій в освітньому середовищі неперервної освіти.

Тримаємо стрій! Разом крокуємо до перемоги!