25-річчя ООН в Україні та 72-річчя у світі

25-річчя ООН в Україні та 72-річчя у світі

24 жовтня 2017 року у конференц-залі ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України  відбувся захід з нагоди святкування 25-річчя ООН в Україні та 72-річчя у світі.

Саме в цей день у 1945 році вступив в силу Статут Організації Об’єднаних Націй. Організація офіційно з'явилася на світ з моменту ратифікації цього основоположного документа більшістю його учасників, в тому числі п'ятьма постійними членами Ради Безпеки.

24 жовтня відзначається як День ООН, починаючи з 1948 року. У 1971 році в своїй резолюції Генеральна Асамблея ООН рекомендувала державам-членам відзначати цей день як державне свято.

За погодженням з керівництвом ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України в особі  першого проректора-проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Кириченка Миколи Олексійовича,  директора Центрального інституту післядипломної педагогічної освіти, доктора педагогічних наук, професора Тамари Михайлівни Сорочан  з 17 по 24 жовтня 2017 року студенти навчального закладу були залучені до обговорення та виконання творчих завдань, пов’язаних з діяльністю Організації Об’єднаних Націй.

Координатором проекту була громадський активіст, магістрант груп ДС-16-Г та УНЗ-16-Г магістратур  університету Марчук Інна Володимирівна. Нею організований та проведений конкурс студентських робіт з теми  «Глобальні проблеми людства», заходи з обговорення  «Програми сталого розвитку України 2030» та основний захід – святкування «25-річчя ООН в Україні та 72-річчя у світі».

 Координували формування матеріалів професор кафедри економіки, підприємництва та менеджменту ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України Бурлаєнко Тетяна Іванівна, кандидат педагогічних наук, доцент,  адміністратор магістратури, куратор групи ДС-16-Г, старший викладач кафедри державної служби та менеджменту освіти ЦІППО Пахомова Мілана Володимирівна.

Від імені науково-педагогічного колективу та студентства ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України бажаємо Організації Об’єднаних Націй та Представництву ООН в Україній надалі з успіхом реалізовувати Програми стосовно Миру, Добра та Справедливості, допомагати Світу бути кращим!