ВОРКШОП ЯК ФОРМА ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ  ВІД КЛЮЧОВИХ СТЕЙКГОЛДЕРІВ БІНПО

ВОРКШОП ЯК ФОРМА ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ ВІД КЛЮЧОВИХ СТЕЙКГОЛДЕРІВ БІНПО

23 лютого 2023 рокунауково-педагогічні працівники та студенти Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь у воркшопі «Основи колористики в поліграфії».

Організатором заходу виступив Кластер поліграфічної індустрії, видавництв та цифрових технологій «Поліграфія: логістика, сервіс, якість» у межах реалізації спільного плану діяльності з БІНПО на 2023 рік.

Модераторами заходу виступили: Наталя Ісаєва, голова Кластеру  (директор ТОВ «Видавничо-поліграфічний дім «Формат А+»; Максим Потапчук, ментор Кластеру  (директор ТОВ «МЕТАЛ ПРИНТ»); Ольга Свердліковська, декан факультету економіко-гуманітарних наук та права в ДВНЗ «Українського державного хіміко-технологічного університету», доктор хімічних наук, професор.  

Воркшоп у режимі онлайн став справжньою європейською формою і школою професійного навчання сучасним навичкам. Уперше самоорганізація професійної спільноти дозволила в режимі реального часу забезпечити трансфер технологій для галузі, сприяти формуванню людського потенціалу.

Під час воркшопу було 160 точок підключень, понад 200 учасників.

Завдання воркшопу: розкласти на деталі головну проблему, яка постає перед фахівцями з репродукції зображень в поліграфії, комп’ютерній графіці і фотографії – це неузгодженість кольорів зображення при його інтерпретації різними пристроями.

Ціль заходу була спрямована на формування розуміння шляхів вирішення задачі точного відтворення кольорових оригіналів, що  сприяє використання підприємствами ідеології та засобів системи керування кольоровідтворенням, що покликана забезпечити коректну спільну роботу пристроїв введення, відображення і виведення інформації.

Технічну та інформаційну підтримку заходу забезпечували науково-педагогічні працівники БІНПО: Олена Юденкова, доцентка кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін; Ірина Гончарова, старша викладачка кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну.

Максим Потапчук як галузевий експерт презентував на базі спеціалізованої лабораторії ТОВ «МЕТАЛ ПРИНТ» колориметричні методи контролю якості кольоровідтворення в поліграфії.

Максим Олексійович здійснив показ методів, прийомів та можливостей застосування колориметрії для керування та контролю кольоровідтворення в поліграфічних системах. Фахівець практично, під камерами досліджував характеристики колірних перетворень зображення в системі оригінал-відбиток із використанням нових методів цифрового опрацювання видавничих оригіналів. Учасники воркшопу мали змогу зрозуміти, як відбувається реалізація в умовах техніко-технологічно сучасного виробництва оцінка можливостей контролю низки параметрів для забезпечення цільових значень кольору, рекомендованих стандартом ISO.

Викладацько-студентський колектив БІНПО щиро дякує ключовому партнеру і стейкголдеру – Кластеру поліграфічної індустрії, видавництв та цифрових технологій «Поліграфія: логістика, сервіс, якість» за сприяння у формуванні обізнаності із сучасними поліграфічними технологіями, а розуміння теорії кольору і її застосування в практичній діяльності сьогодні є актуальним для багатьох інших секторів економіки.