БІНПО ВЗЯВ УЧАСТЬ У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЄКТІ USAID «ЕКОНОМІЧНА ПІДТРИМКА УКРАЇНИ»

БІНПО ВЗЯВ УЧАСТЬ У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЄКТІ USAID «ЕКОНОМІЧНА ПІДТРИМКА УКРАЇНИ»

22 лютого 2023 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь у вебінарі «Майстерня для бізнесу з пошуку грантів та заповнення грантових заявок». Захід проводився у рамках інформаційно-діалогового майданчика «Допомога бізнесу в умовах війни: релоксація та відновлення» під егідою Команди підтримки реформ Мінекономіки України та за сприяння Проєкту USAD «Економічна підтримка України».

Модераторка заходу, тренерка – Надія Єременко, консультантка з розвитку бізнесу Проєкту USAID «Економічна підтримка України». Залучені експерти: Антоніна Кутова, керуюча партнерка Pro Capital Investment, бізнес консультантка проєктів USAID; Ірина Фіщук, незалежна бізнес-консультантка, голова правління ГО «Дорога смаку Прикарпаття»; Ольга Брегін, сертифікований аудитор, голова Спілки бухгалтерів Прикарпаття, директорка Аудиторської компанії «Вектор аудиту».

У навчальному проєкті взяв участь Андрій Геревенко, старший викладач кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін БІНПО.

На вебінарі були розкриті наступні питання:

  • гранти як додаткова можливість для бізнесу. Алгоритм залучення грантів;
  • актуальні гранти та програми для бізнесу. Грантовий е-Календар. Практикум «Гранти в смартфоні»;
  • оподаткування грантів;
  • бізнес-ідея. Бізнес-модель. Бізнес-план. Особливості та основні помилки при формуванні бізнес-плану гранту на бізнес. Практикум «Аналіз розробленого бізнес-плану»;
  • умови отримання грантів для бізнесу. Кейси успішних заявок на грант.

Колектив БІНПО вдячний організаторам вебінару за актуальні питання, практикум та можливість вивчення актуального питання для переміщеного закладу вищої освіти у написанні грантових заявок для розвитку. Для науково-педагогічного колективу БІНПО цей напрям цікавий також у зв’язку з проведенням досліджень розвитку підприємницьких компетентностей у закладах професійної (професійно-технічної) освіти з метою покращення їх фінансово-економічного, матеріально-технічного, навчально-виробничого становища та розвитку державно-приватного партнерства в реаліях сьогодення. Отримані знання сприятимуть підвищенню ефективності підготовки кваліфікованих робітників та співпраці зі стейкголдерами.