ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ УНІВЕРСИТЕТУ

ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ УНІВЕРСИТЕТУ

20 вересня 2023 року під головуванням ректора ДЗВО «Університет менеджменту освіти», член-кореспондента Національної академії наук вищої освіти України, доктора філософії Миколи Кириченка, відбулося планове засідання Вченої ради Університету.

На початку засідання голова Вченої ради Микола Кириченко вручив Почесну відзнаку ДЗВО «Університет менеджменту освіти» за звитяжну працю у сфері післядипломної педагогічної освіти старшому викладачу кафедри менеджменту освіти і права Тамарі Пікож.

Шляхом таємного голосування, Вченою радою проведено обрання директора Навчально-наукового інституту менеджменту та психології, кандидат економічних наук, доцент В’ячеслав Супрун.

Директор Центрального інституту післядипломної освіти Тамара Сорочан представила результати дослідження проблеми трансформації професійного розвитку педагогічних і науково-педагогічних працівників в умовах відкритого університету післядипломної освіти. Обговорено результати проведення контрольних заходів із здобувачами вищої освіти та результати заліково-екзаменаційних сесій за 2022-2023 н. р в Навчально-науковому інституті менеджменту та психології й Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти.

Проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків, Наталія Муранова проінформувала Вчену раду щодо усунення порушень вимог законодавства у сфері вищої освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» за результатами позапланової перевірки Державної служби якості освіти України.

Разом з тим, розглянуто питання щодо підготовки до осінньо-зимового періоду та забезпечення раціональної організації освітнього процесу в цей період; про атестацію аспірантів та докторантів Університету.

Затверджено Положення про тематичні та авторські курси підвищення кваліфікації в Центральному інституті післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти»; Порядок видачі іноземцям та особам без громадянства запрошень на навчання (стажування) в ДЗВО «Університет менеджменту освіти». Внесено зміни до Положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників ДЗВО «Університет менеджменту освіти».

До друку рекомендовано: методичний посібник «Професійний розвиток педагогічних і науково-педагогічних працівників в умовах відкритої освіти» (авторський колектив: Л. Сергеєва, Н. Муранова, С. Микитюк та ін.); навчально-методичний комплект «Про.Безпеку: безпечна освітня екосистема громади» / за заг. ред. А. Аносової (укладач  громадська організація «Центр інноваційної освіти «Про. Світ»); фахове видання – збірник наукових праць «Вісник післядипломної освіти» № 25(54), серії «Педагогічні науки» та «Соціальні та поведінкові науки»; періодичне наукове видання «Простір арт-терапії», випуск 1(33); збірники матеріалів за результатами проведених конференцій - «Формування цифрового освітнього середовища професійного розвитку фахівців в умовах відкритого університету післядипломної освіти» та «Проєктування розвитку та психолого-педагогічного супроводу обдарованої особистості».