ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ВОЛОНТЕРА УМО ВІДЗНАЧЕНО ПОДЯКАМИ ОБОЛОНСЬКОЇ РАЙОННОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ В МІСТІ КИЄВІ

ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ВОЛОНТЕРА УМО ВІДЗНАЧЕНО ПОДЯКАМИ ОБОЛОНСЬКОЇ РАЙОННОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ В МІСТІ КИЄВІ

01 грудня 2022 року в Оболонському «VCENTRI HUB» було проведено Форум благодійників Оболонської районної організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві. Метою Форуму було обмін знаннями про розвиток благодійництва і волонтерства, а також їх популяризація у суспільстві.

Під час Форуму виступили: Алла Закревська, голова Оболонської районної організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві; Тетяна Гоєнко, голова Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України; Кирило Фесик, голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації; Наталія Муранова, проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, доктор педагогічних наук, професор; Володимир Старовойт, власник ТОВ «ЯВІР-95», благодійник, громадський діяч; Володимир Кройтор, доктор юридичних наук, професор, професор Харківського національного університету внутрішніх справ, волонтер Оболонської районної організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві; Володимир Мороз, кандидат наук з державного управління, доцент, завідувач кафедри публічного управління і проектного менеджменту ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, волонтер Оболонської районної організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві;

Модерувала на заході – Ія Дегтярьова, доктор наук з державного управління, професор, професор кафедри публічного управління і проектного менеджменту ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, волонтер Оболонської районної організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві.

У своєму виступі Наталія МУРАНОВА акцентувала увагу присутніх на надзвичайній важливості підтримки внутрішньо переміщених осіб, а також закладів освіти. Крім того, вона зупинилася на питаннях відновлення територіальних громад після російської окупації, ролі в цьому науки та освіти. Проректор подякувала всім присутнім за їх приклад служіння людям, а особливо Оболонській районній організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві, яка співпрацює з Університетом вже понад дев’ять місяців.

Головні висновки форуму. Благодійництво і волонтерство – це не лише право громадян, установ та підприємств, а й можливості для розвитку, що забезпечуються взаємодією з іншими благодійниками, волонтерами, громадянами, більшою чутливістю до суспільних потреб, моральним розвитком усіх сторін та ін. Заклади освіти, а особливо заклади вищої освіти, повинні бути долучені до такої діяльності, адже їх виховна роль має підтверджуватися відповідною діяльністю. Війна стала об’єднуючим чинником і стимулює вертикально-горизонтальну взаємодію, яка найкраще забезпечує задоволення потреб; хоча дуже швидкий розвиток благодійництва і волонтерства був перші місяці війни, проте цей рух не має припинятися, бо від нашого об’єднання залежить майбутнє України.

Під час Форуму Алла Закревська вручила Подяки голови Оболонської районної організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві підприємствам, організаціям, фізичним особам-підприємцям, посадовим особам, громадським діячам та волонтерам. Серед відзначених організацій – ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України за вагомий внесок у розвиток благодійної діяльності, активну партнерську взаємодію у період воєнного часу в 2022 році з Оболонською районною організацією Товариства Червоного Хреста України в місті Києві щодо захисту життя та здоров’я людей, забезпечення поваги до людської особистості, поширення в суспільстві принципів гуманізму та соціальної відповідальності.

Подяки також були вручені професору Ії Дегтярьовій тадоценту Володимиру Морозу за вагомий особистий внесок у справу суспільного служіння, приклад соціальної відповідальності та великої людяності під час волонтерської діяльності в Оболонській районній організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб унаслідок воєнних дій у 2022 році та з нагоди Міжнародного Дня волонтера.

Родзинкою заходу були надихаючі і проникливі виступи маленьких артистів – вихованців Школи естрадного виконавства Dream School.

Міжнародний День волонтера відзначається 05 грудня. У цей день кожен громадянин має задуматися над своїм внеском у волонтерський рух.

Університет менеджменту освіти бажає всім волонтерам невичерпної енергії, великої мотивації, надійних партнерів та значних успіхів! Нехай ваші ряди поповнюються однодумцями, а діяльність стане ефективною задля розквіту нашої рідної України!