ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ У БІНПО В ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ

ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ У БІНПО В ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ

Із 07 жовтня по 11 жовтня 2024 року на базі Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджмент освіти» НАПН України за різними моделями і формами підвищення кваліфікації пройшли 139 педагогічних працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Освітній процес у БІНПО організовано за допомогою ліцензійного хмарного сервісу Microsoft Teams платформи Office 365 відповідно до плану-графіка підвищення кваліфікації та затверджених розкладів занять навчальних груп. Освітній процес здійснюється у вебсередовищі БІНПО – єдиній освітньо-цифровій екосистемі, що поєднує інтелектуальний, науковий, професійний, освітній, технологічний потенціал суб’єктів мережевого освітньо-цифрового середовища та передбачає використання цифрових, андрагогічних, акмеологічних та інтерактивних технологій у віртуальному просторі.

Завершили підсумково-рефлексійний етап на курсах підвищення кваліфікації 92 слухачі (3 навчальні групи) за категоріями: «Викладачі професійно-теоретичної підготовки закладів професійної (професійно-технічної) освіти» (63 особи) та «Майстри виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти» (29 осіб) із 17 закладів професійної (професійно-технічної) освіти із Дніпропетровської області.

Завершила навчання група слухачів за категоріями «Викладачі професійно-теоретичної підготовки ЗП(ПТ)О» та «Майстри виробничого навчання ЗП(ПТ)О» у кількості 47 осіб.

Відбувся захист випускних робіт. Членами комісії були три професори: Юлія Герасименко, Лідія Мамчур, Лідія Горошкова; три доценти: Юлія Грибовська, Олег Фурс, Наталія Торба; три викладачі: Анна Кривобок, Анастасія Костина, Владислав Чертов.

Слухачі курсів підвищення кваліфікації ІІІ (підсумково-рефлексійного) етапу пройшли «Вихідну анкету слухачів курсів підвищення кваліфікації», що має за мету врахувати побажання та зауваги замовників (споживачів) та проаналізувати рівень якості надання освітніх послуг на курсах підвищення кваліфікації фахівців у галузі П(ПТ)О.

10 жовтня 2024 року слухачі курсів підвищення кваліфікації взяли активну участь у круглому столі «Охорона праці в ЗП(ПТ)О: реалізація концепції «Безпека 360 градусів», що був організований БІНПО. Для розгляду та обговорення учасникам круглого сталу було розглянуто такі проблемні питання: сучасні підходи до безпеки освітнього процесу; принципи та вимоги Концепції «Безпека 360»; новітні технології охорони праці як ключовий чинник підвищення ефективності освітнього процесу; сучасні цифрові інструменти в охороні праці в закладах професійної (професійно-технічної) освіти; кібербезпека та цифрова гігієна: сучасні виклики та рішення; розбудова безпечного освітнього середовища ЗП(ПТ)О: сучасні виклики та успішні практики.

Бажаємо нашим слухачам курсів підвищення кваліфікації успіхів і наснаги в професійній діяльності. Віримо, що отримані під час курсів знання та навички дозволять підвищити ефективність освітнього процесу у власних закладах професійної освіти.

Тримаємо наш переможний освітянський стрій!