БІНПО ОТРИМАВ ПОДЯКУ ВІД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ФІЛІЇ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ»

БІНПО ОТРИМАВ ПОДЯКУ ВІД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ФІЛІЇ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ»

Білоцерківський інститут неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України отримав лист-подяку від Миколаївської філії «Газорозподільні мережі України» (в.о. директора Віталій Лазаренко) за якісну організацію курсів підвищення кваліфікації, отримання навчальних кейсів, формування/удосконалення необхідних професійних навичок персоналу підприємства та підвищення його конкурентоспроможності.

Працівники Миколаївської філії «Газорозподільні мережі України»проходили курси підвищення кваліфікації за освітньо-професійною програмою «Персонал, який залучається до професійного навчання на виробництві. Психолого-педагогічний мінімум». Освітньо-професійна програма передбачає підвищення рівня готовності персоналу до виконання інноваційних професійних завдань та функцій; опанування теоретичних знань, формування практичних умінь і навичок із професійної (виробничої) педагогіки, психології професійної діяльності, професіології і педагогіки праці, дидактики професійної освіти. Програму розроблено на засадах людиноцентрованого, компетентнісного, андрагогічного, особистісно-зорієнтованого, акмеологічного, системного та інших інноваційних підходів, сучасних освітніх технологій і принципів навчання дорослих. Освітньо-професійну програму розроблено відповідно до комплексної теми науково-дослідної роботи БІНПО «Трендвотчінг ринку праці в системі підготовки і підвищення кваліфікації фахівців в умовах повоєнного відновлення України» (0122U202007, 2022–2025 рр.).

Модель навчання «Персонал, який залучається до навчання на виробництві», розроблена і успішно впроваджена у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти, характеризується такими особливостями:

  • ураховує існуючий міжнародний досвід, зокрема акумулює міжнародний стандарт навчання SFIA (Skills for Information Age – навички інформаційного століття), спрямований на формування навичок soft skills.;
  • ґрунтується на принципах людиноцентрованого, компетентнісного, андрагогічного та діяльністного підходів у навчанні, що забезпечують впровадження адаптивного навчання (Adoptive learning);
  • поєднує теорію і практику без відриву від навчання або навчання на «робочому» місці (Vocational Study);
  • визначається інтерактивною взаємодією учасників, опосередкованим використанням  цифрових технологій та електронних освітніх ресурсів;
  • реалізує модульно-блочний принцип навчання.

Миколаївська філія «Газмережі» – єдиний для Миколаївщини ліцензований оператор газорозподільних мереж, у функціях якого – облік об’ємів газу та його стабільний розподіл споживачам. Підприємство проводить широкомасштабну роботу з встановлення датчиків тиску на газопроводах та датчиків контролю доступу на ГРП, що дає можливість забезпечити безпеку та безперебійність газопостачання для населення всієї області. 14 липня 2010 року акціонерне товариство набуває статусу публічного. 15 серпня 2023 року АТ «Миколаївгаз» увійшло до складу НАК «Нафтогаз України», а з 01 жовтня 2023 розширено межі ліцензійної діяльності ТОВ «Газорозподільні мережі України» та створено Миколаївську філію ТОВ «Газорозподільні мережі України». Наразі на балансі підприємства – 6313,34 км. газопроводів. 673 катодні станції захисту, 290 ГРП, 1083 ШРП, 3226 КБРТ понад 350 тисяч споживачів газопостачання, серед яких більше двох тисяч – юридичні особи. Протяжність газопроводів по Миколаївщині становить 8765,68 км.».

Колектив БІНПО щиро вдячний Миколаївській філії «Газорозподільні мережі України» (в.о. директора Віталій Лазаренко) за довіру, професійну взаємодію і співдію. Бажаємо подальшого професійного саморозвитку і самореалізації.