БІНПО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ «CHATGPT В ОСВІТІ: ЗАГРОЗА ЧИ ПРОСТІР МОЖЛИВОСТЕЙ?»

БІНПО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ «CHATGPT В ОСВІТІ: ЗАГРОЗА ЧИ ПРОСТІР МОЖЛИВОСТЕЙ?»

30 травня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь у вебінарі «ChatGPT в освіті: загроза чи простір можливостей?», який проводився  на платформі EdEra.

Провела вебінар Анна Ляшенко, Senior Instructional Designer в Amazon та L&D-спеціалістка EdEra. Лекторка – Анна Ляшенко, має понад 6 років досвіду роботи з навчальними продуктами: працює Senior Instructional Designer в Amazon, організовує онлайн-навчання для відділу клієнтської підтримки компанії. Розробниця навчальних програм у змішаному форматі на теми цифрової трансформації, кібербезпеки, ефективної віддаленої роботи для корпорацій. Очолювала команду методистів студії онлайн-освіти EdEra. Експертка розробила понад 20 освітніх проєктів: від класичних онлайн-курсів – до навчальних ігор та діалогових форматів. Живе за філософією lifelong learning та завжди досліджує і втілює інновації у своїй роботі.

У своїй доповіді Анна Ляшенко надала відповіді на найпоширеніші питання про ChatGPT. Додатково на прикладах досліджень і світових практик пояснила, коли варто, а коли – ні використовувати ШІ в освіті, приділила увагу безпеки використання ChatGPT для покращення процесів викладання та навчання, ураховуючи його обмеження та ризики. Надала рекомендації, як підготуватися до майбутнього, у якому ШІ та ChatGPT – це частина освітнього процесу.

Спікерка зауважила, що завдяки нейромережевій моделі ChatGPT від OpenAI освітній процес отримує новий інструмент, який ставить під сумнів традиційні підходи до навчання. Завдяки штучному інтелекту, ChatGPT може стати персональним помічником для кожного викладача і студента, забезпечуючи індивідуалізований підхід до навчання.

Поряд із широкими можливостями є й певні виклики. Одним із основних є небезпека залежності від технології: залежність від ChatGPT, втрата навичок самостійного мислення і вирішення проблем. Анна Ляшенко підкреслює важливість збереження балансу між використанням нових технологій і розвитком критичного мислення студентів.

Науково-педагогічні працівники БІНПО отримали за участь у воркшопі відповідні сертифікати.

Дякуємо організаторам та доповідачці за цікавий і корисний захід, практичні вміння та навички! Освіта може бути цікавою та ефективною!