ДВНЗ «УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ» НАПН УКРАЇНИ ЗДІЙСНЮВАТИМЕ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ ТА ПОСАДОВИХ ОСІБ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

ДВНЗ «УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ» НАПН УКРАЇНИ ЗДІЙСНЮВАТИМЕ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ ТА ПОСАДОВИХ ОСІБ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України отримав державне замовлення на підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Відповідно до рішення Національного агентства України з питань державної служби (НАДС), університет проведе навчання для 395 осіб у 2024 році.

Зокрема, програми підвищення кваліфікації охоплять такі категорії:

  • за загальними професійними (сертифікатними) програмами підвищення кваліфікації: посадових осіб місцевого самоврядування – 50 осіб; державних службовців, які займають посади державної служби категорії «Б» – 100 осіб; державних службовців, які займають посади державної служби категорії «В» – 100 осіб;
  • за загальними короткостроковими програмами підвищення кваліфікації: державних службовців, які займають посади державної служби категорій «Б» та «В», посадових осіб місцевого самоврядування з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків (гендерна рівність), запобігання випадкам дискримінації за ознакою статі та реагування на них – 25 осіб; державних службовців, які займають посади державної служби категорій «Б» та «В», посадових осіб місцевого самоврядування з питань забезпечення прав та інтересів осіб з інвалідністю (вивчення положення Конвенції про права осіб з інвалідністю, питання універсального дизайну і доступності тощо) – 20 осіб; державних службовців, які займають посади державної служби категорії «Б», з питань впровадження змін та прийняття ефективних рішень – 50 осіб; державних службовців, які займають посади державної служби категорії «В», з питань сприйняття змін – 50 осіб.

Це рішення НАДС свідчить про визнання високого рівня освітньої діяльності у сфері публічного управління ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України та його важливий внесок у розвиток державної служби та місцевого самоврядування в Україні.

Доктор педагогічних наук, професор, директор Центрального інституту післядипломної освіти ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України Тамара Сорочан зазначила: «Ми вдячні за довіру з боку НАДС. Наші програми розроблені з урахуванням сучасних викликів і потреб державної служби та місцевого самоврядування. Професорсько-викладацький склад Центрального інституту післядипломної освіти вже кілька років поспіль здійснює підвищення кваліфікації для вищезазначених категорій осіб, тобто має значний досвід як у розробленні програм підвищення кваліфікації, так і у проведенні навчальних занять. Ми впевнені, що підвищення кваліфікації наших слухачів сприятиме плідній та ефективній роботі органів державної влади та місцевого самоврядування».

Підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування здійснюватиме колектив кафедри менеджменту освіти та права Центрального інституту післядипломної освіти ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України.