ДЗВО «УМО» РАЗОМ З НАЦІОНАЛЬНИМ ЕРАЗМУС+ ОФІСОМ В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧИВ ДЕНЬ ЄВРОПИ В УКРАЇНІ 2023

ДЗВО «УМО» РАЗОМ З НАЦІОНАЛЬНИМ ЕРАЗМУС+ ОФІСОМ В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧИВ ДЕНЬ ЄВРОПИ В УКРАЇНІ 2023

З15 по 22 травня 2023 рокув рамках святкування Дня Європи в Україні 2023 Національний Еразмус+ офіс України запросив заклади вищої освіти взяти участь у серії вебінарів: «День Еразмус+:Молодь» (15.05), «День Еразмус+: Можливості для закладів професійної освіти” (16.05), «День Еразмус+: Жан Моне» (17.05), «День Еразмус+:Міжнародна мобільність у вищій освіті» (18.05), «День Еразмус+: Спорт» (19.05), «Програма ЄС Еразмус+ та розвиток Євроінтеграції України у сфері освіти, молоді та спорту» (20.05), «Еразмус+: Можливості для всіх» (22.05).

Представники ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України проректор з навчально-наукової, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталія Муранова, директор Центру міжнародного співробітництва та освіти Світлана Грицай, методист вищої категорії Центру міжнародного співробітництва та освіти Лариса Бородінова та інших науково-педагогічні працівники Університету взяли участь у засіданнях сесій та дискусій з питань академічного обміну здобувачами вищої освіти та науково-педагогічними працівниками; співпраці у сфері вищої освіти, професійно-технічної освіти, навчання і спорту; віртуального обміну; мобільності для дослідників.

Ключовими спікерами виступили Світлана Шитікова, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні; Петро Крайнік, менеджер Національного Еразмус+ офісу в в Україні; Іванна Атаманчук, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні; Вероніка Ткаченко, менеджер Національного Еразмус+ офісу  в Україні.

Під час відео трансляцій учасники  закладів вищої освіти були проінформовані щодо результатів участі України в конкурсах Програми Європейського Союзу Еразмус+ на 2021-2022 рр., а також про нові конкурси Програми на 2021-2027 рр.

Команда Національного Еразмус+ офісу підготували презентації про деталі конкурсів, умови, особливості та формати проєктів з мобільності, шляхи пошуку інформації через такі інструменти як сайт НЕО в Україні та European Solidarity Corps, спеціальні заходи Еразмус+ під час війни в Україні, знаходження партнерів для співпраці, альянсів для інновацій та центрів професійної досконалості, роботу в межах проєктів Жан Моне за напрямами Модуль, Кафедра, Центр досконалості та Мережі, поточні виклики, потреби та шляхи співпраці з європейськими колегами.

Для здобувачів вищої освіти, академічна мобільність відкриває широкий спектр можливостей. Це навчання семестр або академічний рік в іншій країні, поглиблення знань в обраній сфері, знайомство з новими методологіями та отримання цінного міжнародного досвіду.

Науково-педагогічні працівники також можуть брати участь у програмах обміну та проводити гостинні лекції, вести наукові дослідження та співпрацювати з вченими із зарубіжних країн. Це збагачує професійний досвід, сприяє впровадженню нових підходів у навчанні та дослідженнях і сприяє створенню глобальної наукової мережі.

В сучасному світі академічна мобільність є не тільки засобом здобуття нових знань та навичок, але й важливим кроком у розвитку особистості та розширенні своїх горизонтів.