ДЗВО «УМО» ВКЛЮЧЕНО ДО WORLD UNIVERSITY RANKINGS 2025

ДЗВО «УМО» ВКЛЮЧЕНО ДО WORLD UNIVERSITY RANKINGS 2025

09 жовтня 2024 року було опубліковано рейтинги університетів за версією World University Rankings 2025 року від провідної агенції Times Higher Education (Великобританія), яка є однією з найбільш впливових у світі джерелом даних про успішність університетів.

Цього року Державний заклад вищої освіти «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України вперше взяв участь у цьому глобальному рейтингу. У січні 2024 року Університет надав докладні дані про свою діяльність, зокрема:

  • кількість здобувачів вищої освіти;
  • внесок університету в розвиток економіки країни;
  • рівень професійного розвитку науково-педагогічних працівників;
  • міжнародна співпраця;
  • наукова діяльність;
  • присутність видатних випускників, які змінюють країну та світ на краще.

За результатами оцінювання команда Times Higher Education надіслала Університету лист, у якому з приємністю повідомила, що 9 жовтня 2024 року Університет менеджменту освіти буде включено до Всесвітнього рейтингу університетів  Times HigherEducation (WUR) 2025 року зі статусом «репортер» та офіційно надано право використовувати логотип агенції на сайті Університету. Це визнання свідчить про те, що ДЗВО «УМО» направив важливі дані для глобального дослідження найбільш значущих показників академічної та науково-видавничої діяльності, а також оцінки його впливу на суспільство у сферах наукових досліджень, інформаційно-просвітницької роботи, управління та навчання.

У загальному рейтингу було представлено 2 092 заклади вищої освіти з 133 країн, що на 9,7% більше, ніж минулого року - найбільше зростання за останні п’ять років. Хоча подання даних відкрите для всіх університетів, лише ті з них, що навчають здобувачів вищої освіти, проводять наукові дослідження та публікують щонайменше 100 наукових праць на рік, потрапляють до рейтингу. Це означає, що деякі освітні установи, які претендують на місце в рейтингу, можуть не потрапити до нього.

Біллі Вонг, головний науковий співробітник Times Higher Education (THE), зазначив, що «остання методологія Всесвітнього рейтингу університетів, визнана найповнішою у світі оцінкою діяльності університетів, включає 18 ретельно відкаліброваних показників для оцінювання закладів у п'яти ключових сферах: викладання, дослідницьке середовище, якість досліджень, взаємодія з індустрією та міжнародна діяльність. До рейтингу 2025 року увійшли 2 092 університети. Порівняно з минулим роком у рейтингу з’явилося 185 нових позицій. Загалом було зібрано даних від 4 726 закладів, які подали інформацію. На основі нашої детальної методології було виявлено  157 мільйонів цитувань, 18 мільйонів наукових публікацій, відповідей на опитування від понад 93 000 науковців з усього світу» - додав він.

У 2025 році Оксфордський університет (Великобританія) утримує перше місце дев’ятий рік поспіль, за ним слідують Массачусетський технологічний інститут ( США) та Гарвардський університет (США).

Присвоєння статусу ДЗВО «УМО» та показники свідчить про те, що Університет має міцну базу для навчання та досліджень, а також спроможний вивести на ринок професіоналів своєї справи та справжніх спеціалістів, які будуть готові створити конкурентне середовище не тільки для українських, а й для зарубіжних компаній.

Проректор з науково-педагогічної, організаційної роботи та міжнародних зв’язків Наталія Муранова та директор Центру міжнародного співробітництва та освіти Світлана Грицай висловлюють своющиру подяку адміністрації, керівникам структурних підрозділів, начальникам відділів і всім співробітникам Університету за плідну співпрацю та підтримку в досягненні цього важливого результату на міжнародній арені.