ГЕНДЕРНА ПОЛІТИКА В СФЕРІ БЕЗПЕКИ

ГЕНДЕРНА ПОЛІТИКА В СФЕРІ БЕЗПЕКИ

03 червня 2021 рокув рамках міжсекторальної співпраці ДЗВО «Університет менеджменту освіту» НАПН України, кафедри публічного управління та проєктного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України із Громадськими організаціями відбувся онлайн вебінар на тему «Гендерна політика в сфері безпеки»,що пройшов на платформі Zoom.

У вебінарі прийняли участь науково-педагогічні працівники ДЗВО «Університет менеджменту освіти», Інженерного навчально-наукового інституту Запорізького національного університету та Навчально-наукового інституту економіки і права Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, а також здобувачі вищої освіти, випускники та аспіранти кафедри публічного управління та проєктного менеджменту ННІМП.

З привітальним словом до учасників звернулась т.в.о. ректора, докторка педагогічних наук, професорка Муранова Н.П., яка відзначила актуальність тематики вебінару, акцентувавши увагу на її важливості щодо виховання молодого покоління та майбутніх освітян, державних службовців, керівників проєктів та організацій.

Спікерка Наталя Свідерська,Президентка ГО «Всеукраїнська Демократична дія», експертка з гендерно орієнтованого бюджетування висвітлила поняття безпеки як базової потреби людини; ознайомила аудиторію із ключовими тезами та рекомендаціями резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»; проаналізувала Стандарти НАТО і гендерну політику; зазначила підходи та результати імплементації резолюції 1325 «Жінки, мир, безпека» в Україні.

Модераторки заходу Оксана Ковтун та Галина Бережна забезпечили інтерактивну частину вебінару. Учасники прийняли активну участь в обговоренні гендерної проблематики під час кризових (військових) заходів та у повсякденному житті; роль жінки в публічному управлінні; можливості та проблеми реалізації резолюції 1325 «Жінки, мир, безпека» в Україні.

Дякуємо всім учасникам вебінару за їх небайдужість, активну громадянську позицію та активність!