ЯКІСТЬ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ, РОЗВИТОК SOFT SKILLS, РОБОТА НА ВИПЕРЕДЖЕННЯ – ПРІОРИТЕТ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У БІНПО

ЯКІСТЬ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ, РОЗВИТОК SOFT SKILLS, РОБОТА НА ВИПЕРЕДЖЕННЯ – ПРІОРИТЕТ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У БІНПО

02 березня 2020 року розпочато організаційно-мотиваційний етап курсів підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання (тьютор Харагірло В.Є., в.о.завідувача кафедри педагогіки, психології та менеджменту) і викладачів професійно-теоретичної підготовки (тьютор Семілетко В.І., к.п.н.,доцент кафедри МПО та СГД) на базі Коростишевського професійного аграрного ліцею Житомирської області.

До початку курсів підвищення кваліфікації було укладено Угоду про співпрацю між закладами освіти з метою організації професійного партнерства,зміцнення освітніх і наукових зв’язків, підвищення ефективності та якості освітнього процесу.

 Коростишівський професійний аграрний ліцей вже майже 40  років забезпечує  Брусилівський та Коростишівський райони спеціалістами сільського господарства. У свій час через стіни ліцею пройшло більше 6 тисяч кваліфікованих робітників,  багато з яких в майбутньому сформували малий та середній бізнес Коростишівського району. Для багатьох вихованців альма-матер стає тим фундаментом, на якому вибудовується подальша професійна діяльність, саме тому  випускників ліцею можна побачити і кухарем в хорошому ресторані, і високооплачуваним трактористом агрофірми, і висококваліфікованим електриком, і водієм приватного маршруту. Серед випускників Коростишівського професійного аграрного ліцею є також багато видатних особистостей: письменники, композитори, співаки, майстри спорту такі як:

В'ячеслав Шабранський - 4-разовий чемпіон України; 2-разовий чемпіон  Європи  серед юніорів, 2-разовий чемпіон світу з кікбоксінгу; майстер  спорту міжнародного класу.

Тетяна Хмельницька - письменниця;

Сергій Тетерич - співак і композитор;

Наталія Войналович - майстер спорту міжнародного класу з боротьби дзюдо, неодноразовий чемпіон України з дзюдо, чемпіон Європи, нині працює тренером та багато інших…

За останні роки країна перебуває на перехідному етапі економічних перетворень, у теперішній час значно зріс попит на робітничі професії. Вибір професії – це не просто вибір місця роботи, це насамперед вибір стилю життя. Саме тому педагогічні працівники ліцею прагнуть до професійного розвитку, забезпечують якісну підготовку майбутніх  робітників. На курсах підвищення кваліфікації слухачі активно обговорювали питання  застосування педагогічних технологій в освітньому процесі ЗП(ПТ)О, розглядали шляхи гуманізації виховного процесу. Жвавий дискурс відбувся в процесі опрацювання спецкурсу  «Розвиток здоров’язбережувальної компетентності педагогічних працівників».

Поєднання теорії і практики при проведення семінарських занять на курсах  підвищення кваліфікації у БІНПО дає можливість педагогам ЗП(ПТ)О ефективно підвищувати науково-методичну, психолого-педагогічну компетентність та забезпечувати якість освітнього процесу при підготовці кваліфікованих робітників.