ЄВРОПЕЙСЬКА АСОЦІАЦІЯ УНІВЕРСИТЕТІВ ЗАПРОСИЛА ДЗВО «УМО» ВЗЯТИ УЧАСТЬ В ЗАПОВНЕННІ ОПИТУВИЛЬНИКА ДЛЯ ЗВІТУ TRENDS 2024

ЄВРОПЕЙСЬКА АСОЦІАЦІЯ УНІВЕРСИТЕТІВ ЗАПРОСИЛА ДЗВО «УМО» ВЗЯТИ УЧАСТЬ В ЗАПОВНЕННІ ОПИТУВИЛЬНИКА ДЛЯ ЗВІТУ TRENDS 2024

Державний заклад вищої освіти «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України було запрошено до участі у заповненні опитувальника, який офіційно надіслала Аманда Кроуфут, Генеральний секретар Європейської асоціації університетів (ЄАУ) з метою вивчення думок та досвіду університетської спільноти щодо освітнього процесу.

Рада Європейської асоціації університетів узгодила низку заходів для сприяння членству українських університетів в Європейській асоціації університетів, щоб допомогти забезпечити повну інтеграцію українських університетів у європейську діяльність та мати платформу для прямого обміну з університетами та університетськими асоціаціями по всій Європі.

 

Отримані відповіді від європейських університетів будуть використані для звіту Trends 2024 і опубліковані в матеріалах Конференції міністрів Болонського процесу 26-31травня 2024 року в Тирані (Республіка Албанія). Звіт матиме вирішальне значення в контексті європейської та національної політики та допоможе ЄАУ визначити можливості для кращої підтримки своїх членів і широкої спільноти вищої освіти в Європі.

Опитування проводилося онлайн, що зробило його зручним і доступним для заповнення. Для участі в опитуванні необхідно було надати коротку  інформацію про ДЗВО «Університет менеджменту освіти» і відповісти на 52 питання, які були пов’язані з організацією навчання, якістю освіти, використанням новітніх технологій та потребами здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників, інклюзією, академічною мобільністю для здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників, інтернаціоналізацією, цифровізацією освіти та студентським саморегулюванням.

Крім цього, однією з ключових тем опитування були питання про вплив війни в Україні на освітні процеси. Європейським університетам запропонували дати відповіді на таке: чи припинили Ви співпрацю з Російською Федерацією та Республікою Білорусь? Скільки українських здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників з України Ви прийняли на навчання та викладання? Яка кількість науковців та дослідників з України працюють над спільними проєктами в Ваших університетських лабораторія? Як фінансується їх навчання, викладання та міжнародні проєкти?

Зібрані дані будуть оброблені та проаналізовані для виявлення ключових тенденцій та проблемних аспектів в освітньому процесі. Європейська асоціація університетів використає цю інформацію для розробки стратегій та рекомендацій з покращення освітнього середовища.

 

Майкл Мерфі, Президент Європейської асоціації університетів запевнив у тому, що голос кожного учасника опитувальника матиме значення і внесе позитивну зміну в освітній процес. ЄАУ прагне створити стійке, відкрите та сприятливе середовище для здобувачів вищої освіти та наукових, науково-педагогічних працівників, щоб допомогти розвивати їх потенціал та досягати високих результатів. «На основі отриманих пропозицій і рекомендацій ми будемо працювати над вдосконаленням університетів», ‑ підкреслив Майкл Мерфі у своєму зверненні до представників університетів.

Результати опитування визначать напрямки подальших зусиль Європейської асоціації університетів у покращенні освітнього середовища та наданні належної підтримки всім учасникам освітнього процесу.

ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України продовжує активно працювати над покращенням якості освіти та адаптацією до сучасних викликів