ХРИСТИЯНСЬКА ВИСТАВКА КАРТИН «ЦИТАТА» РОЗПОЧАЛА СВОЮ РОБОТУ В КИЄВІ

ХРИСТИЯНСЬКА ВИСТАВКА КАРТИН «ЦИТАТА» РОЗПОЧАЛА СВОЮ РОБОТУ В КИЄВІ

Християнська виставка картин «Цитата» гармонійно розмістилась у Навчально-науковому інституті менеджменту та психології Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України, який разом із громадською організацією «Асоціація художників-християн» і виступив співініціатором проведення цього заходу.

«Увазі глядачів запропоновані живописні та графічні твори авторів із різних міст України, які присвячені одній важливій темі – біблійній цитаті. Я вдячна всім митцям, які доклали значних зусиль для створення цього проєкту! Щира подяка Національній академії педагогічних наук, Навчальному науковому інституту менеджменту та психології, зокрема, Тетяні Рожновій і Ірині Сіданіч за підтримку в організації виставки «Цитата» та піклування про здорове виховання нашої прекрасної української молоді!», – сказала в інтерв’ю куратор художньо-виставкового проєкту «Цитата», Голова ГО «Асоціація художників-християн» Ірина Хомасурідзе.

Авторами картин є такі професійні художники, як: Геннадій Кім із Одещини, рівняни Олександр Пастушенко та Леся Семенюк, кияни Катерина Карюкова й Анатолій Павелиця, Олег Бойко із Чернігівщини, Микола Мозговенко із Черкащини та полтавчанка Наталія Бутенко.

На виставці представили власні роботи з комп’ютерної графіки також і студенти факультету «Дизайн» Приватного вищого навчального закладу «Український гуманітарний інститут», що на Київщині: 4-курсники Поліна Авраменко та Поліна Чумаченко; 3-курсники Валентина Арабова та Надія Ружицька.

13 жовтня 2021 року відбулось офіційне відкриття художньо-виставкового проєкт у «Цитата», в якому взяли участь: ректор ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України Микола Кириченко; проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталія Муранова; директор Навчально-наукового інституту менеджменту та психології Тетяна Рожнова; заступник директора з навчально-виховної роботи ННІМП Віра Драгунова; завідувач кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти ННІМП Ірина Сіданіч; директор Всеукраїнського благодійного фонду «Східноєвропейська гуманітарна місія» Дарія Новікова; художник Анатолій Павелиця; старший викладач ННІМП Любов Мухіна; керівник інформаційного департаменту правління громадської організації «Рух за життя та гідність людини», координатор духовно-просвітницької платформи «Захист християнських цінностей – основи життя та сім’ї в Україні», журналіст, магістр права Олександр Кривенко; майстер із художнього декупажу Вікторія Сухореброва; абітурієнти та студенти ННІМП ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

«Важливо брати участь у подіях, де наша діяльність поєднується із духовністю, моральністю та людськими цінностями. Виставка «Цитата» надихатиме до праці здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників Університету менеджменту освіти, бо вона присвячена темі виховання на засадах християнської педагогіки», – зазначив у своєму вітальному слові Микола Кириченко.

Він висловив подяку всім, хто організував художньо-виставковий проєкт «Цитата», наповнив його своїми творами та долучився до її відкриття.

Про важливість і актуальність проведення виставки «Цитата» йшлося також і у виступах інших промовців, зокрема, Тетяни Рожнової, Віри Драгунової, Ірини Сіданіч і Анатолія Павелиці.

Всі охочі оглянули картини й обмінялися думками про перспективні напрямки розвитку християнської педагогіки засобами мистецтва, у взаємодії з митцями-християнами, що працюють у різноманітних галузях мистецтва, зокрема, художнього декупажу й інших видів рукоділля, що займаються музичною, поетичною письменницькою творчістю тощо.

На завершення першого дня роботи художньо-виставкового проєкту «Цитата» всі присутні отримали книги «Щоденна Біблія» та «Біблія для тебе» як подарунки від ВБФ «Східноєвропейська гуманітарна місія».

Виставка «Цитата» триватиме до 10 листопада 2021 року та чекатиме на своїх гостей за адресою у місті Києві: вул. Cічових Стрільців, 52А, корпус Президії НАПН України, 4 поверх, приміщення Навчально-наукового інституту менеджменту та психології. 

Олександр Кривенко