МАЙСТЕР-КЛАС ВІД ПСИХОЛОГА-ПРАКТИКА ОЛЕКСІЯ ЗАРІЦЬКОГО

МАЙСТЕР-КЛАС ВІД ПСИХОЛОГА-ПРАКТИКА ОЛЕКСІЯ ЗАРІЦЬКОГО

28 вересня 2023 року відбулась зустріч бойового медика НГУ, практичного психолога в модальності транзакційний аналіз, кандидата в психотерапевти (trainee for CTA-P-EATA), члена Національної психологічної асоціації (НПА), Української спільноти транзакційного аналізу (УСТА) Олексія Зарицького зі здобувачами вищої освіти освітньої програми «Психологія» ДЗВО «Університет менеджменту освіти», Донбаського державного педагогічного університету й Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая.

«Війна - найбільш потужний набір усіх жахів і загроз, з яким може зіштовхнутися людина. І супутником війни, скільки б вона не тривала, де б вона не проходила, буде стрес. Від цього нікуди не дінешся. Цей стрес на війні є екстремальним та травматичним і, звичайно, він впливає на особистість. При цьому впливає він на кожного. Як на цивільних, які стикаються з ним безпосередньо, чи опосередковано, так і на військових, які постійно є головними учасниками театру воєнних дій. Стрес негативно впливає на кожного з нас: наш розум, наше тіло і душу, нашу чуттєву й емоційну сферу, залишаючи свій нещадний слід», - ділиться Олексій.

Які техніки використати для стабілізації і відновлення психологічного стану в кризових життєвих ситуаціях? Як допомогти людям і самому собі? Підвищити свою стресостійкість? Як піклуватися про себе, своє здоров’я? Здоров’я близьких, рідних, клієнтів? Ці та багато інших питань цікавили здобувачів, викладачів та й усіх, хто зміг долучитись до зустрічі.

Неймовірна атмосфера, жвава бесіда, корисні поради і вправи від психолога-практика, щоб допомогти, тілу, емоціям та розуму. Здається, ніби прості речі, проте так важливо, щоб вони стали частиною нашого повсякденного життя: починати ранок зі склянки теплої води; намагатися вживати продукти, які необхідні організму для боротьби зі стресом; фізичні навантаження; навички першої медичної допомоги; практикувати кожного дня заспокійливе дихання тощо.

Щиро дякуємо, пане Олексію, за знання, безцінний досвід, якими Ви поділилися з нами. Адже майбутнім психологам надзвичайно важливо вміти тримати рівновагу, залишатися спокійним, контролювати емоції, оцінювати життєві ситуації, та приймати швидкі рішення.

До нових зустрічей!