НАГОРОДА ЗА ВОЛОНТЕРСЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ

НАГОРОДА ЗА ВОЛОНТЕРСЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ

01 червня 2022 рокубула організована зустріч працівників Служби у справах дітей міста Запоріжжя та волонтерів із представниками Запорізької міської ради, на якій їх привітали із професійним святом та відзначили за сумлінну працю нагородами. Нагородження відбулося в приміщенні Запорізької міської ради.

Починаючи із березня 2022 року доцентка кафедри публічного управління і проектного менеджменту ННІМП, кандидатка економічних наук, доцентка Галина Бережна працює на терені надання допомоги дітям, що евакуювалися із тимчасово окупованих регіонів України. Її внесок у піклування про кожну дитину, яка залишилась без батьків, або потрапила у складні життєві обставини, у забезпечення таких дітей всім необхідним, організації їх безпечного перебування в місті, було оцінено, а Галину Віталіївну нагороджено грамотою Запорізької міської ради.

На сьогодні, на обліку в службі у справах дітей Запорізької міської ради перебуває 548 дітей-сиріт та дітей, що залишились без батьківського піклування. Вони виховуються в родинах опікунів, піклувальників та у прийомних сім’ях. Постійно перебувають на контролі діти, які опинились у складних життєвих обставинах. Нині на обліку перебувають 396 таких дітей. Працівники служби та волонтери опікуються тим, щоб ці діти були у безпеці та мали все необхідне.

Також із окупованих територій до міста Запоріжжя приїхали 3 дитячих будинки сімейного типу з 24 дітками, 7 прийомних родин, в яких виховуються 11 дітей, а також 12 опікунських родин з 20 дітьми.

Служба у справах дітей не залишає без уваги потреби жодної з родин. Сьогодні 47 дітей-випускників Запорізьких загальноосвітніх шкіл, які виховуються в родинах опікунів, прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, можуть отримати 2000 грн завдяки дії міської програми «Діти Запоріжжя».

Крім того, прийомні та опікунські сім’ї, а також понад 1000 родин із дітьми, які приїхали до Запоріжжя з окупованих територій отримали до Дня захисту дітей продуктові набори від Благодійного фонду BGV.

Дякуємо всім волонтерам за підтримку дітей, які є нашим майбутнім та надією України!

Крокуємо до Перемоги! Все буде Україна!