НАУКОВА БІБЛІОТЕКА БІНПО ПІДГОТУВАЛА BOOK-ВІРАЖ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ДНЯ ПСИХОЛОГА ТА ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ КНИГИ Й АВТОРСЬКОГО ПРАВА

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА БІНПО ПІДГОТУВАЛА BOOK-ВІРАЖ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ДНЯ ПСИХОЛОГА ТА ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ КНИГИ Й АВТОРСЬКОГО ПРАВА

23 квітня відзначається Всеукраїнський день психолога – професійне свято всіх тих, хто працює з поведінкою, психікою та психічними процесами людини й будь-яким чином причетний до науки психології. Всеукраїнський день психолога є нагодою для вшанування заслуг психологів у розвитку суспільства, а також для популяризації психології як науки й професії.

Святкувати цей день почали з 2004 року за ініціативи Національної асоціації практичних психологів та соціальних працівників України. Проте нині він набув особливого значення. Психологи в Україні допомагають пережити травмівні спогади, навчитися спілкуватися з тими, хто постраждав через війну, та жити в нових, неспокійних, реаліях, знайти спільну мову і розуміння з близькими, які повертаються з фронту. В умовах повномасштабної війни робота психологів стає надважливою та вимагає від них великої відповідальності та професіоналізму. Психолог мусить увесь час навчатися, знати класичні та знайомитись із новими методиками, дослідженнями у своїй професії.

23 квітня, починаючи з 1996 року, щорічно відзначається Всесвітній день книги та авторського права. Засновано це свято було на 28-ій сесії Генеральної конференції ООН з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) у Парижі в 1995 році.

Зважаючи на те, що «в історичному розумінні книга є найбільш потужним фактором поширення знання і найбільш надійним засобом його збереження», День книги покликаний наголосити на фундаментальній важливості книжки та її незамінності в інформаційному суспільстві. Одна з головних його цілей – промоція читання і книговидання, привернення уваги до культури писемного слова, а також до питань авторського права і захисту інтелектуальної власності.

З нагоди відзначення Всеукраїнського дня психолога, Всесвітнього дня книги та авторського права наукова бібліотека Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України підготувала тематичний book-віраж «Шлях до себе. Шлях до успіху», покликаний продовжити ознайомлення читачів із новими надходженнями до книжкового фонду (режим доступу: http://surl.li/swbzo).