НАУКОВА БІБЛІОТЕКА БІНПО ПІДГОТУВАЛА ЕКСПРЕС-РЕКОМЕНДАЦІЮ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ БАТЬКІВ

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА БІНПО ПІДГОТУВАЛА ЕКСПРЕС-РЕКОМЕНДАЦІЮ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ БАТЬКІВ

01 червня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день батьків. Це свято було засноване на 66-й сесії Генеральної Асамблеї ООН восени 2012 року, і, починаючи з 2013 року, відзначається щороку на честь батьків у всьому світі в перший день літа, 01 червня, разом із Днем захисту дітей.

Обидва сімейних свята – і дитяче, і доросле – націлені на те, щоби нагадати людям про головні загальнолюдські цінності, захистити і затвердити ці пріоритети як основу міцної, здорової та гармонійної сім’ї.

В умовах війни Всесвітній день батьків набуває особливого значення, оскільки українським сім’ям доводиться балансувати та справлятися з різними форс-мажорними викликами: тривога за себе та близьких, економічна нестабільність, вимушена зміна місця проживання, роботи чи навчання, невизначеність майбутнього та емоційне вигорання внаслідок надмірного навантаження, травматичний досвід та переживання втрати. Тому сьогодні батькам так важливо усвідомлено ставитися до дітей, розуміти свою роль в їхньому житті. Адже саме сім’я (насамперед – батьки) несе відповідальність за виховання та захист дітей, за те, щоби повний та гармонійний розвиток їхньої особистості обов’язково відбувався в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові та розуміння.

З нагоди Всесвітнього дня батьків наукова бібліотека БІНПО підготувала експрес-рекомендацію у форматі віртуальної дошки «Батьківство ХХІ століття: виклики та можливості» (режим доступу: http://surl.li/ucbrn).