НАУКОВА БІБЛІОТЕКА БІНПО ПІДГОТУВАЛА ВІРТУАЛЬНУ КНИЖКОВУ ПОЛИЦЮ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ДАРУВАННЯ КНИГ

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА БІНПО ПІДГОТУВАЛА ВІРТУАЛЬНУ КНИЖКОВУ ПОЛИЦЮ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ДАРУВАННЯ КНИГ

14 лютого – Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day). Це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році американською книжковою блогеркою Еммі Бродмур, спрямована на підвищення інтересу та доступу до книг і бібліотек. Офіційно цей день можна назвати Днем закоханих у книжки. За 12 років Міжнародний день дарування книг перетворився на глобальну акцію: його відзначають книголюби з понад 30 країн. З 2020 року його святкування почало активно ширитися Україною.

Мета Міжнародного дня дарування книг: надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу – бібліотеці, другу, членам родини. Вважається, що у цей день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

 Адже сьогодні книга є надважливим соціальним продуктом, а підтримка української книги – ще й питанням національної безпеки. Саме книжки закладають базові цінності світогляду, формують особистість, будують потужний культурний простір.

У нелегкі часи, які переживає країна, дарування книг є найбільш актуальним джерелом поповнення бібліотечного фонду. А факт надходження дарів у бібліотеку – це показник престижу бібліотеки, її місця в суспільному житті.

З нагоди Міжнародного дня дарування книг наукова бібліотека БІНПО підготувала віртуальну полицю «Свято закоханих у книги», на якій розміщена різнотематична добірка нещодавно подарованих книгозбірні видань (режим доступу: http://surl.li/qjsqm).

Інші нові надходження до бібліотеки будуть поступово представлені на майбутніх віртуальних виставках і полицях.

Висловлюємо щиру вдячність усім дарувальникам за внесок у формування фонду бібліотеки.