НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ПРОВЕЛИ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ У РАМКАХ ХХХІІІ МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ «ОСВІТА ТА КАР'ЄРА - ДЕНЬ СТУДЕНТА 2019»

НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ПРОВЕЛИ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ У РАМКАХ ХХХІІІ МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ «ОСВІТА ТА КАР'ЄРА - ДЕНЬ СТУДЕНТА 2019»

15 листопада 2019 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» провели семінар-практикум «Хмарні технології в освіті» у рамках ХХХІІІ Міжнародної спеціалізованої виставки«Освіта та кар'єра — день студента 2019».

Суспільство вступило у важливий період свого розвитку – еру діджиталізації. Використання електронних обчислювальних машин перейшло у сферу безпосереднього виробництва. Для вирішення теоретичних і практичних завдань, що виникають у професійній діяльності працівників у різних галузях науки, техніки та виробництва з метою звільнення від надмірного інтелектуального навантаження великого значення набуває використання обчислювальної техніки за умови достатнього програмного забезпечення й ефективного його використання. Замовники освітніх послуг усе частіше користуються мобільними телефонами, планшетами та іншими гаджетами. Саме тому перед педагогами професійної (професійно-технічної) освіти постає завдання забезпечити освітній процес якісними електронним засобами навчання, але не лише для комп’ютерів, а й для інших сучасних пристроїв. Такі новітні технології, як віртуальні, веб, хмарні допомагають змінити освітнє середовище, а також зробити післядипломну освіту більш доступною. Загальною перевагою для всіх користувачів хмарних технологій є те, що отримати доступ до «хмари» можна не лише з ПК чи ноутбука, але також з нетбука, смартфона, планшета, а для роботи програмного забезпечення «хмари» використовуються потужності віддаленого серверу; споживачі використовують програми без їх установки. Зазначимо, що доступ до хмари можуть мати одночасно тисячі споживачів, ключові стейкхолдери, які мають права доступу.

Тому зазначена тема семінару-практикуму “Використання хмарних технологій в освіті” є актуальною і професійно затребуваною.

Модераторкою заходу була Вікторія Сидоренко, директорка БІНПО, докторка педагогічних наук, доцентка.

Під час семінару-практикуму з науковими доповідями виступили науково-педагогічні працівники БІНПО: Вікторія Сидоренко, директорка БІНПО, докторка педагогічних наук, Олексій Самойленко, кандидат педагогічних наук, доцент, із доповіддю: Практичне використання в освітньому процесі та можливості системи управління дистанційним навчанням на LMSMооdle"; Алла Клочко,доцентка кафедри педагогіки, психології та менеджменту БІНПО, кандидатка педагогічних наук, із доповіддю: Використання сервісу GoogleClasroom у процесі підготовки здобувачів освіти";Світлана Жуковська, завідувачка лабораторії цифрових та медіатехнологій в освіті ДУ «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» МОН України, кандидатка педагогічних наук, доцентка; Сергій Красний, старший викладач кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну БІНПО, із доповіддю: “Використання хмарних технологій в освітньому процесі".

Наталія Клокар, перша проректорка-проректорка з науково-педагогічної та навчальної роботи ДЗВО “УМО”, докторка педагогічних наук, професорка, підвела підсумки роботи семінару-практикуму, вручила сертифікати модераторам за їхню активну участь у заході.