НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У СТАРТІ ПРОГРАМИ «ВИДНОКУРС»

НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У СТАРТІ ПРОГРАМИ «ВИДНОКУРС»

26 вересня 2022 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України взяли участь у старті програми для спеціалістів професійно-технічної освіти «ВидноКурс».

Міністерство освіти та науки України разом з Програмою «EU4Skills» здійснило запуск навчальної програми «ВидноКурс» з популяризації професійно-технічної освіти. Програма допоможе профтехосвітянам навчитись створювати імідж свого закладу освіти, зробити його привабливим для майбутніх учнів, стати ефективними фахівцями з комунікацій, стратегами у просуванні профтеху.

Участь у програмі є безкоштовною, проте кількість учасників є обмеженою. За результатами відбору конкурсних заявок у програмі «ВидноКурс» візьмуть участь 4 науково-педагогічних працівники БІНПО: Вікторія Сидоренко, директорка БІНПО; Євгеній Івашев, в.о. заступника директора з навчальної роботи; Олена Юденкова, доцентка кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін; Ірина Гончарова, старша викладачка кафелри технологій навчання, охорони праці та дизайну.

Перша координаційна зустріч об’єднала понад 250 учасників. Навчання триватиме до середини грудня 2022.

Вікрили програму організатори курсу «ВидноКурс». Ірина Шумік, генеральна директорка Директорату професійної освіти МОН України,  акцентувала увагу на новому форматі навчання з ефектом залученості. Міхаель Пауло, директор Програми EU4Skills, наголосив на необхідності формування в освітян цифрових навичок та вмінь працювати в ЗП(ПТ)О. Наталя Ольберт-Сінько, керівна партнерка агенції OneHealth, представила методи та шляхи, за допомогою яких будуть навчати освітян робити професійну освіту більш ефективною.

Слухачам «Виднокурсу» було презентовано його цілі:

  • навчити просувати свій профтех і розповідати про нього молоді так, щоб захотілося вступати і навчатись;
  • навчити працювати з репутацією професійно-технічної освіти загалом, яка набуває особливої важливості в умовах відбудови України через повномасштабну війну.

Навчання передбачено за 4-ма тематичними модулями: комунікаційний план, робота з медіа, робота із соцмережами, створення контенту. Структура кожного навчального модулю включатиме: теоретичний блок – самостійне опрацювання лекцій за посиланнями на ютуб-каналі; практичні заняття  – Zoom-заняття із лекторами в групі; домашні завдання – робота над комунікаційним планом для власного закладу.

Друга частина зустрічі мала на меті забезпечити ефективний обмін інформацією в освітній спільності щодо визначення цінностей профтехосвіти для держави, бізнесу, особистості та суспільства в цілому. Для цього модератори заходу поділили учасників на кілька локальних груп і використали в якості інтерактиву цифрову дошку для конференцій Jamboard.

Усі учасники програми «Виднокурс» плідно та цікаво попрацювали під час її старту.

Бажаємо усім учасникам програми плідної та цікавої роботи задля процвітання професійної освіти України!