ННІМП ДВНЗ УМО долучився до вшанування  творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка!

ННІМП ДВНЗ УМО долучився до вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка!

Ми чуємо тебе, Кобзарю крізь століть,
І голос твій нам душі окриля,
Встає в новій красі, забувши лихоліття,
Твоя. Тарасе, звільнена земля.
У росяні вінки заплетені суцвіття.
До ніг, тобі титане, кладемо
Ми чуємо тебе, Кобзарю крізь століття
Тебе своїм сучасником звемо.

В. Симоненко

У Навчально-науковому інституті менеджменту та психології ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» 6 жовтня 2016 року відбулося урочисте відкриття VII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. На урочистості були запрошені студенти, викладачі та педагогічні працівники.

Директор ННІМП професор Алейнікова Олена Володимирівна відкрила захід та запросила взяти участь у конкурсі всіх охочих, наголосивши на безмежному потенціалі Шевченкового слова. Заступник директора ННІМП з науково-педагогічної та навчальної роботи Олійник В. В. та заступник директора з виховної роботи Пустовалов І. В. також привітали студентів та відзначили актуальність та велику значущість таких заходів для піднесення престижу української мови та літератури у молодого покоління, підвищення рівня загальної мовної культури, виховання в його учасників почуття гордості за свій народ.

Кожна нація, якій пощастило відкрити і висловити свою творчу ідентичність, своє глибинне самопізнання, базу національної культури, осягнула це могутнім словом свого національного пророка. Серед тих щасливих, вибраних народів є і ми, українці. І ось чому, поляки пишаються Міцкевичем, німці – Гете, англійці – Шекспіром, італійці – Данте, а ми, українці – Тарасом Шевченком.

Все своє нелегке, але творче життя Тарас Шевченко присвятив служінню простому люду, українській нації, тим самим збагатив скарбницю української національної культури

Геній із геніїв – це він дочасно віддав своє життя, аби неправда і сваволя, кривда і глум над чесною людиною ніколи не приходила на нашу землю.

Сьогодні Кожний з на с може сказати «Мій прадід – Тарас Шевчченко – мій Тарас Шевченко».

Перший етап конкурсу, що заплановано на листопад 2016 року , відбуватиметься у ДВНЗ “Університет менеджменту освіти”.

У ході першого етапу конкурсу творче завдання буде направлено на виявлення серед студентів мистецтва володіння художнім словом, виявлення рівня мовно-літературної підготовки здобувачів вищої освіти. Творча робота у конкурсі передбачатиме теми, пов’язані, зокрема, з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, які сприяють об’єднанню націй, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Шевченко.

У ДВНЗ УМО створено оргкомітет, затверджено журі та розроблено критерії оцінювання творчих робіт. Кафедра управління проектами та загальнофахових дисциплін долучилася до урочистого відкриття заходу, запропонувавши здобувачам вищої освіти Університету згадати основні віх життя і творчості Великого Кобзаря. Яскравим мистецьким доповненням заходу стала вікторина-змагання із знань творчості Т.Г. Шевченка між командами студентів першого та другого курсів. Учасники натхненно визначали та коментували уривки з творів, продемонстрували міцні знання творчості митця не лише зі шкільної програми.