Перший Всеукраїнський з`їзд педагогів

Перший Всеукраїнський з`їзд педагогів

23-25 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся перший Всеукраїнський з`їзд педагогів з предметів духовно-морального спрямування. До Університету прибуло 250 педагогів із 24 областей України, серед них – делегація представників Університету менеджменту освіти НАПН України на чолі з проректором, професором Оленою Отич, працівники МГО «Надія – людям» на чолі з керівником відділу освіти, делегатом з’їзду Олександром Бондарчуком, представники багатьох інших установ та організацій, які опікуються духовно-моральною освітою. 
Захід розпочався й завершився молебнем у студентсько-викладацькому храмі преп. Федора Острозького університету «Острозька академія».

На пленарному засіданні та в ході секційної роботи основна увага була приділена аналізу стану духовно-морального виховання у вітчизняних дошкільних, середніх та вищих навчальних закладах та перспектив викладання предметів духовно-морального спрямування в контексті концепції нової української школи. Усі присутні були одностайні в розумінні сенсу та підтримці необхідності збереження та поглиблення духовної складової в процесі виховання. 
Учасники з'їзду ухвалили резолюцію та звернення до керівництва держави із закликом про сприяння поширенню предметів духовно-морального спрямування серед освітніх установ різних рівнів.

Працівники редакції журналу «Слово вчителю» мали змогу представляти й поширювати журнал, а також особисто познайомилися з багатьма освітянами, які є читачами й дописувачами часопису.