ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО МІЖ ДЗВО «УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ» ТА КИЇВСЬКИМ ОБЛАСНИМ ЦЕНТРОМ ЗАЙНЯТОСТІ

ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО МІЖ ДЗВО «УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ» ТА КИЇВСЬКИМ ОБЛАСНИМ ЦЕНТРОМ ЗАЙНЯТОСТІ

7 червня 2024 року підписано Меморандум про співробітництво  між  ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України та Київським обласним центром зайнятості, що спрямовано на розвиток освіти та зайнятості в Україні.

Меморандум  підписано в особі Миколи Кириченка, ректора ДЗВО «УМО», та Дениса Дармостука, директора Київського обласного центру зайнятості.

Метою Меморандуму є розвиток та розширення двостороннього співробітництва у сфері освіти і науки, інтеграції до європейського освітнього і дослідницького простору, сприяння забезпеченню рівного доступу різних категорій осіб до якісної освіти, розширення взаємозв’язків, покращення підготовки фахівців та обмін досвідом.

Напрями співробітництва:

  • спільна багатовекторна співпраця шляхом організації та проведення заходів, реалізації завдань, програм та проєктів, обміну інформацією тощо;
  • спільні проєкти, що відповідають меті Меморандуму;
  • спільні заходи: круглі столи, семінари, лекції, конференції, науково-практичні конференції тощо;
  • організація спільної діяльності провідних науковців та фахівців органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій у межах, встановлених нормативно-правовими актами та домовленостями з ними;
  • інформаційні, освітні та інші програми (проєкти) із участю Сторін;
  • обмін інформаційними і методичними матеріалами, іншою довідковою інформацією;
  • надання інформаційної, правової і консультативної допомоги з питань сприяння працевлаштуванню студентської молоді;
  • інформування осіб, які потребують професійного навчання за рахунок ваучера щодо можливостей університету;
  • орієнтація зареєстрованих безробітних на навчання шляхом підвищення кваліфікації.

Під час зустрічі ректор Микола Кириченко зауважив на тому, що підписання цього Меморандуму є важливим кроком у забезпеченні партнерства та співробітництва у сфері підготовки та працевлаштування висококваліфікованих фахівців.

Директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук зазначив, що співпраця відкриває нові горизонти для студентів ДЗВО «УМО», забезпечуючи можливість отримання фінансової підтримки для освіти та підвищення кваліфікації. Програма ваучерів на навчання та грантові програми стають додатковим стимулом для розвитку професійної діяльності та вдосконалення навичок.

Співпраця не тільки сприятиме ефективній підтримці здобувачів в їхньому професійному зростанні. Це створюватиме синергію між академічними знаннями та реальними потребами ринку праці, підвищуючи якість освіти та перспективи випускників на успішне працевлаштування.