ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ В ЦІПО У ВОЄННИЙ ПЕРІОД

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ В ЦІПО У ВОЄННИЙ ПЕРІОД

Центральний інститут післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України в умовах воєнного стану в країні продовжує роботу по підвищенню кваліфікації керівних, педагогічних і науково-педагогічних працівників системи освіти України відповідно до навчального плану.

У травні 2022 року розпочали навчання у ЦІПО на курсах підвищення кваліфікації 342 слухача.

З них:

  • Керівні та науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти– 58 осіб.
  • Керівні та педагогічні працівники закладів фахової передвищоїосвіти123 особи.
  • Керівні та педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти–99 осіб.
  • Керівні та педагогічні працівники закладів позашкільної освіти – 31 особа.
  • Керівні та педагогічні працівники центрів професійного розвитку педагогічних працівників, методичних центрів – 31 особа.

Основна форма навчання на курсах у воєнний час – дистанційна на платформі LMS Adl. Використовуються інтерактивні мережеві та Інтернет-технології, які дозволяють здійснювати професійну взаємодію між слухачами та викладачами. Це дає змогу слухачам не тільки отримувати нові знання, але і системно підвищувати свої професійні компетентності на основі базових знань.

Програми підвищення кваліфікації ЦІПО враховують особисті запити слухачів, де вагоме місце займають питання управління закладами освіти в умовах воєнного стану. Паралельно з навчанням на курсах підвищення кваліфікації слухачі розширюють знання та вдосконалюють компетентності на вебінарах акції Українського відкритого університету післядипломної освіти, Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України «Переможні обрії освіти» та інших заходах випускових кафедр і їх партнерів.

Водночас травень ознаменований першими випусками слухачів, які успішно завершили курси підвищення кваліфікації та захистили випускні (підсумкові) роботи. Щиро вітаємо 371 випускників – керівних, педагогічних і науково-педагогічних працівників таких категорій:

  • Керівні та педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти – 200 осіб;
  • Керівні та педагогічні працівники закладів професійної (професфйно-технічної освіти) – 53 особи;
  • Керівні та педагогічні працівники закладів загальної  середньої та дошкільної освіти (у тому числі з м. Вознесенська та м. Южноукраїнська Миколаївської обл.) – 118 осіб.

Бажаємо слухачам, випускникам і викладачам курсів підвищення кваліфікації подальших успіхів в ім’я миру та майбутнього України як європейської держави.

Єднаймося заради Перемоги!

Віримо в Україну!