Плідна співпраця поєднує ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України з Науково-дослідним інститутом інтелектуальної власності НАПрН України

Плідна співпраця поєднує ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України з Науково-дослідним інститутом інтелектуальної власності НАПрН України

Задля  створення сприятливих умов для ефективного використання наявного інтелектуального потенціалу установ, співпраці у проведенні наукових досліджень, сприянні підготовці наукових кадрів, спільній участі у модернізації освітніх програм та ряду інших завдань.

На виконання програми спільної діяльності між Національною академією педагогічних наук України та Національною академією правових наук України на 2024-2026 роки проводяться спільні актуальні наукові і науково-практичні масові заходи. Один із таких заходів став науково-методичний семінар «Практичні аспекти захисту об`єктів права інтелектуальної власності» значна увага якого була приділена питанням авторського права в освітній діяльності науково-педагогічних працівників, важливості договірних відносин між авторами та закладом вищої освіти щодо створення та використання освітніх матеріалів та зміни, внесені до Закону України «Про авторське право і суміжні права», що є  надзвичайно важливим для розвитку інноваційної діяльності в Україні,  матиме значний вплив на формування та запровадження культури інтелектуальної власності у наукових колах та формування інтелектуального капіталу Української держави.

13 серпня 2024 року ректор ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Микола Олексійович Кириченко, за дорученням президента НАПН України Василя Григоровича Кременя, в присутності колективу Інституту,  урочисто вручив Почесну грамоту НАПН України директору Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності Національної академії правових наук України, кандидату юридичних наук, судовому експерту Дорошенко Олександру Федоровичу за вагомий особистий внесок у розвиток інтелектуальної власності в Україні, участь у законотворчій та експертній діяльності задля зміцнення правової держави, активну громадську позицію та з нагоди його 70-річного ювілею.

Шановний Олександре Федоровичу прийміть найщиріші вітання від усього колективу Університету менеджменту освіти. Бажаємо особистого розвитку, процвітання, творчих сил та подальших успіхів у співпраці. Зичимо невичерпної енергії, бадьорості духу і нових професійних звершень!