Початок роботи співробітників ДЗВО «Університет менеджменту освіти» в проєкті «Громадянська освіта в контексті європейських цінностей» програми Еразмус + Жана Моне

Початок роботи співробітників ДЗВО «Університет менеджменту освіти» в проєкті «Громадянська освіта в контексті європейських цінностей» програми Еразмус + Жана Моне

4 лютого 2021 року відбулося перше засідання робочої групи проєкту «Громадянська освіта в контексті європейських цінностей» програми Еразмус + Жан Моне, в якій приймали участь Бондаревська Ірина та Бондарчук Олена.

Проєкт «Громадянська освіта в контексті європейських цінностей» об'єднав експертів з 28 університетів 19 європейських країн. Координатором проєкту є Карлів Університет в Празі. Реалізація проєкту здійснюватиметься протягом 2021-2023 рр. з можливістю продовження терміну. Від України в проєкті бере участь ДЗВО «Університет менеджменту освіти»: академічний координатор проєкту - Ірина Бондаревська, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри психології управління; старший дослідник проєкту - Олена Бондарчук, доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології управління.

Робота міждисциплінарної міжнародної мережі експертів спрямована на розвиток знань, навичок і здібностей молоді, необхідних для участі в демократичних процесах і формуванні активної громадянської позиції. Ґрунтуючись на принципах і практиках громадянської освіти, діяльність експертів проєкту сприятиме просуванню етики європейського громадянства, ідентичностей, фундаментальних цінностей, включаючи повагу до гідності та прав людини, свободу, демократію, рівність, верховенство права.

Діяльність експертів проєкту відбувається в десяти робочих групах. Експерти Університету менеджменту освіти увійшли в робочу групу «Громадянство й освіта під час соціальної ізоляції (роль батьків)». Робота в цій робочій групі передбачає проведення досліджень, підготовку рекомендацій для системи освіти в період карантину, обмін досвідом із зарубіжними колегами.