ПРЕДСТАВНИКИ УМО ДОЛУЧАЮТЬСЯ ДО РОЗРОБКИ СТРАТЕГІЙ РОЗВИТКУ ДЕРЖАВНИХ ОРГАНІВ ВЛАДИ

ПРЕДСТАВНИКИ УМО ДОЛУЧАЮТЬСЯ ДО РОЗРОБКИ СТРАТЕГІЙ РОЗВИТКУ ДЕРЖАВНИХ ОРГАНІВ ВЛАДИ

На запрошення Державної регуляторної служби України (далі – ДРС) Володимир Мороз, завідувач кафедри публічного управління і проектного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» долучився до розробки Стратегії розвитку Державної регуляторної служби України до 2029 року.

Відбулося дві стратегічні сесії із розробки Стратегії розвитку ДРС. У роботі сесій взяли участь представники ДРС, Мінекономіки, інститутів громадянського суспільства та міжнародні партнери.

Учасники розділились за групами, кожна з яких працювала над стратегічними напрямами: інституційна спроможність ДРС, цифровізація бізнес-процесів, результативна міжнародна співпраця та ефективна комунікація зі стейкхолдерами та бенефіціарами.

Захід реалізовано за підтримки проєкту міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в Україні» – Support Ukraine’s Reforms for Governance (#SURGe), що фінансується Урядом Канади та імплементується Аlinea International.

«Практика розробки стратегій розвитку на рівні державних органів ще не набула достатнього поширення, в даному випадку ДРС продемонструвала гарний приклад для наслідування іншими органами державної влади, адже стратегування є важливим інструментом досягнення кращої ефективності і результативності в діяльності будь-якого органу влади чи організації.

Кафедра публічного управління і проектного менеджменту Університету готує фахівців у сфері публічного управління і адміністрування, зокрема, в рамках вивчення дисципліни «Регуляторна політика та розвиток підприємництва» здобувачі вищої освіти вивчають принципи, процедури регуляторної діяльності і мають можливість відвідувати виїзді заняття на базі Державної регуляторної служби України, з якою кафедра завжди підтримує тісні взаємозв’язки. Це допомагає зробити навчальний процес цікавим, а головне практико-орієнтованим» – зазначив Володимир Мороз

Довідково: Мороз В.В. є членом робочої групи з огляду витрат державного бюджету у сфері ліцензування в Державній регуляторній службі України у 2024 році (наказ ДРС № 109 від 13 травня 2024 року).